Apple: Παρουσίασε τη λεπτότερη συσκευή στην ιστορία της – Οι απίστευτες δυνατότητες του νέου iPad Pro

22:19 7/5/2024 - Πηγή: Mononews

Tα ολοκαίνουργια iPad Pro παρουσίασε η Apple στο πλαίσιο του ψηφιακού «Let Loose» event. Ο τεχνολογικός κολοσσός, αποκάλυψε ένα νέο iPad Pro που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη και ένα μεγαλύτερο iPad Air,

με στόχο ένα γερό “facelift” σε μια σειρά που έχει δεχτεί πλήγμα τα τελευταία δύο χρόνια.

Το νέο μοντέλο είναι πιο λεπτό, περιλαμβάνει μια πιο καθαρή οθόνη Ultra Retina XDR με τεχνολογία OLED και ένα πιο γρήγορο τσιπ M4 που μπορεί να χειριστεί εργασίες AI.

Το νέο iPad Air μοιάζει με την προηγούμενη έκδοση, αλλά με μεγαλύτερη επιλογή μεγέθους οθόνης και με επεξεργαστή M2.

Ειδικότερα, το lineup θα εμπλουτιστεί με δύο επανασχεδιασμένα μοντέλα 13 και 11 ιντσών που διαθέτουν πιο κομψή κατασκευή και οθόνη καλύτερης τεχνολογίας.

Χάρη σε αυτή την αναβάθμιση, τα νέα iPad Pro μπορούν να προσφέρουν ανώτερο κορεσμό χρωμάτων, μεγαλύτερη αντίθεση και πραγματικό μαύρο.

Επίσης, η μπροστινή κάμερα έχει μετατοπιστεί και βρίσκεται πλέον σε οριζόντιο προσανατολισμό, κάτι που καθιστά ιδανικότερη την τοποθέτησή της για βιντεοκλήσεις.

Πηγή: Blooimberg

Τα ανανεωμένα iPad Pros μπορούν να προσφέρουν μέγιστη φωτεινότητα 1.000 nits και έως 1.600 nits για περιεχόμενο υψηλού δυναμικού εύρους.

Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν μια προαιρετική επίστρωση γυαλιού με νανο-υφή που κάνει το φινίρισμα της οθόνης να είναι ματ.

Έτσι, όσοι χρήστες θέλουν η οθόνη τους να γυαλίζει λιγότερο, έχουν πλέον αυτή την επιλογή.

Το νέο iPad Pro των 13 ιντσών είναι η λεπτότερη συσκευή στην ιστορία της Apple. Το πάχος του είναι μόλις 5,1 χιλιοστά, γεγονός που σημαίνει πως είναι λεπτότερο ακόμη και από το iPod Touch Nano, το οποίο είχε πάχος 5.4 χιλιοστά.

Σχετικά με τις επιδόσεις, η Apple άφησε το M3 chip και έκανε άλμα στον νέο επεξεργαστή M4, ο οποίος υπόσχεται αύξηση της ταχύτητας κατά 50% σε σχέση με τον M2 και διπλάσια ενεργειακή απόδοση.

Η αρχική χωρητικότητα αποθήκευσης έχει αυξηθεί στα 256GB, ενώ οι τιμές διαμορφώνονται στα 999 δολάρια για το μοντέλο 11 ιντσών και στα 1.299 δολάρια για το μοντέλο 13 ιντσών.

Σημειώνεται πως η Apple προέβη σε βελτιώσεις και στα αξεσουάρ του iPad Pro, με το Magic Keyboard να διαθέτει ένα premium αλουμινένιο στήριγμα παλάμης και μια νέα σειρά πλήκτρων λειτουργιών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το ολοκαίνουργιο Apple Pencil Pro, το οποίο διαθέτει gestures που μπορούν να ενεργοποιηθούν όταν ο χρήστης πιέζει το στυλό και απτική ανάδραση.

Πρόκειται για δύο παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που υπάρχουν στο Surface Pen της Microsoft.

Πηγή: Bloomberg

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Apple προσπάθησε να βγάλει το iPad από μια σοβαρή “ύφεση”το τελευταίο διάστημα.

Οι πωλήσεις της συσκευής ήταν ιδιαίτερα αδύναμες το περασμένο τρίμηνο, όταν σημείωσαν βουτιά 17% και έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο, η Apple προέβλεψε ότι τα έσοδα από το iPad θα ανακάμψουν την τρέχουσα περίοδο.

Οι συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες για προ-παραγγελία και θα φτάσουν στα καταστήματα στις 15 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: 

Apple: Μείωση 10% στις πωλήσεις iPhone στο τρίμηνο – «Μαμούθ» πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 110 δισ. δολαρίων

Apple: Βουτιά σχεδόν 20% στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα το α’ τρίμηνο – Η χειρότερη επίδοση από το 2020

Apple: «Facelift» στα Mac με νέο τσιπ που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη

Keywords
Αναζητήσεις
apple-parousiase-ti-leptoteri-syskevi-stin-istoria-tis--oi-apisteftes-dynatotites-tou-neou-ipad-pro.htm
Τυχαία Θέματα