AstraZeneca: Τα αντικαρκινικά φάρμακα εκτόξευσαν τα κέρδη τριμήνου

Αυξήθηκαν τα κέρδη της AstraZeneca το α’ τρίμηνο, λόγω της ζήτησης για τα δημοφιλή φάρμακά της Imfinzi και Tagrisso που αφορούν τον καρκίνο, αλλά και για το νεότερο φάρμακό της Enhertu, το οποίο επίσης αφορά την ίδια ασθένεια.

Τα κέρδη ανά μετοχή εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων αυξήθηκαν κατά 7% στα 2,06 δολάρια την περίοδο, σύμφωνα ανακοίνωση της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να

φτάσει στα 1,89 δολάρια κατά μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 17% το περασμένο τρίμηνο.

Την ίδια στιγμή, η Astra έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ συμφωνιών το τελευταίο διάστημα.

Τον περασμένο μήνα εξαγόρασε τη Fusion Pharmaceuticals και την Amolyt Pharma, προκειμένου να ενισχύσει τη λίστα των φαρμάκων που σκοπεύει να διοχετεύσει στην αγορά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Pascal Soriot, η Astra έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε αντικαρκινικά φάρμακα, ωστόσο, τα περιθώρια κέρδους και οι δαπάνες για την κυκλοφορία φαρμάκων, βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση τους τελευταίους μήνες.

Τον επόμενο μήνα, η φαρμακοβιομηχανία θα παρουσιάσει στους επενδυτές  τη σειρά φαρμάκων της, ενώ θα ενημερώσει σχετικά με τον χρόνο των μελλοντικών θεραπειών και τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν όσον αφορά τα έσοδα.

Στις αρχές Απριλίου, ανακοίνωσε ότι το Imfinzi, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής ασθενών που νοσούν με μία εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου.

Το Imfinzi έδειξε στατιστικά και κλινικά σημαντική βελτίωση, τόσο στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου όσο και στη συνολική επιβίωση, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα μιας προηγμένης μελέτης.

Είναι το δεύτερο σε πωλήσεις αντικαρκινικό φάρμακο της Astra μετά το Tagrisso.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών ακολουθούν «μια σειρά από θετικές ενδείξεις και εγκρίσεις για το Imfinzi», που έχουν βοηθήσει σε μια ισχυρή άνοδο στις πωλήσεις, δήλωσε ο Sean Conroy της Shore Capital.

Διαβάστε επίσης: 

AstraZeneca: Επιτυχείς δοκιμές σε αντικαρκινικό φάρμακο – Αυξάνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής

Astrazeneca: Νέο mega-deal ύψους $2,4 δισ. με την εξαγορά της Fusion Pharma

AstraZeneca: Εξαγοράζει την Amolyt Pharma έναντι $1 δισ. – Στο επίκεντρο οι σπάνιες παθήσεις

Keywords
Αναζητήσεις
astrazeneca-ta-antikarkinika-farmaka-ektoxefsan-ta-kerdi-triminou.htm
Τυχαία Θέματα