Citi: H πρόσφατη πτώση αποτελεί ευκαιρία για αγορές μετοχών διεθνώς

Οι μετοχές διεθνώς είναι πιο ελκυστικές μετά την πρόσφατη πτώση και καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα ισχυρά κέρδη των εταιρειών, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup.

«Θεωρούμε την πρόσφατη υποχώρηση ως ευκαιρία αγοράς», έγραψε σε σημείωσαν η ομάδα που περιλαμβάνει τους Mihir Tirodkar και Beata Manthey. «Η bullish τοποθέτηση έχει εξασθενήσει και τώρα μοιάζει πιο ουδέτερη, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Η τρέχουσα περίοδος κερδών θα μπορούσε να οδηγήσει τους επενδυτές να εστιάσουν

και πάλι στα σταθερά θεμελιώδη μεγέθη».

Οι στρατηγικοί αναλυτές επισήμαναν ότι είναι θετικοί για τις προοπτικές των κερδών παγκοσμίως και αναμένουν ο δείκτης MSCI All-Country World να κερδίσει επιπλέον 5% έως το τέλος του 2024.

Τα σταθερά κέρδη αναμένεται να ενισχύσουν τις παγκόσμιες μετοχές

Μετά την επίτευξη ιστορικών υψηλών στο πρώτο τρίμηνο, οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν αυτόν τον μήνα καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης MSCI ACWI την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση του εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Οι προβλέψεις της ομάδας της JPMorgan Chase & Co. είναι αντίθετες σε σχέση με αυτές της Citigroup. Ο στρατηγικός αναλυτής  Marko Kolanovic δήλωσε τη Δευτέρα ότι το selloff είναι πιθανό να ενισχυθεί μαζί με τους αυξανόμενους μακροοικονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των ανοδικών αποδόσεων των ομολόγων του Δημοσίου, του ισχυρού δολαρίου και των υψηλών τιμών του πετρελαίου.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Citigroup δήλωσαν ότι αναμένουν η άνοδος να επεκταθεί σε περισσότερους κλάδους μεσοπρόθεσμα, γεγονός που υποστηρίζει τις λεγόμενες κυκλικές αγορές και τους κλάδους που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες αναφοράς έχουν γενικά περισσότερες τέτοιες μετοχές σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Η επικεφαλής ανάλυσης ευρωπαϊκών μετοχών της Morgan Stanley, Marina Zavolock, είναι επίσης bullish για τις μετοχές της περιοχής.

Σε σημείωμα, ανέφερε ότι οι πρόσφατες πτώσεις στην Ευρώπη μοιάζουν με την κίνηση της αγοράς το 1995, όταν οι επενδυτές περιόρισαν τα στοιχήματα για τις μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εν μέσω των ισχυρών οικονομικών δεδομένων. Τελικά, ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 13% εκείνη την χρονιά.

Διαβάστε ακόμη:

J.P. Morgan: H πτώση στις αμερικανικές μετοχές έχει πολύ δρόμο ακόμη – 15% πτώση στον S&P 500

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για Cenergy, Viohalco, Eurobank και Lamda

Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,26%, στα 1,0684 δολάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα