Disney: Ο Τζορτζ Λούκας στηρίζει Ίγκερ στη μάχη με τον Νέλσον Πελτς

Ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας υποστήριξε τη διοίκηση της Walt Disney  και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μπομπ Ίγκερ στη σκληρή μάχη εντός της εταιρείας με τον ακτιβιστή επενδυτή Νέλσον Πελτς και το hedge fund Blackwells Capital.

Ο Λούκας, ο οποίος έλαβε 37,1 εκατομμύρια μετοχές της Disney ως μέρος

της εξαγοράς της lucasfilm το 2012, ενός deal που έφτασε τα 4,05 δισ. δολάρια, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μεμονωμένος επενδυτής στην εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές.

«Παραμένω σημαντικός μέτοχος γιατί έχω πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη στη δύναμη της μακροπρόθεσμης αξίας της Disney και του Bob. Ψήφισα με όλες τις μετοχές μου για τους 12 διευθυντές της Disney και προτρέπω τους άλλους μετόχους να κάνουν το ίδιο» είπε ο Λούκας.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τη δημιουργία του franchise “Star Wars”, τοποθετήθηκε μια μέρα αφότου η Disney έλαβε μια σημαντική υποστήριξη από την εταιρεία συμβούλων Glass Lewis, η οποία προέτρεπε τους μετόχους να επανεκλέξουν όλους τους διευθυντές της εταιρείας.

Η σχέση του Λούκας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney χρονολογείται από την εποχή που ο Ίγκερ ήταν διευθυντής στην ABC Entertainment, όταν άναψε το «πράσινο φως» για την τηλεοπτική σειρά του δικτύου “The Young Indiana Jones Chronicles”.

Η σειρά ξεκίνησε το 1992, αναπτύσσοντας  ένα μεγάλο κοινό, το οποίο μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου μέχρι την ακύρωσή της, έγραψε ο Ίγκερ στην αυτοβιογραφία του, “The Ride of a Lifetime”. Εκεί τονίζει μάλιστα ότι ήταν σε θέση να βασιστεί σε αυτή τη σχέση για να προσεγγίσει τον Λουκας για την πώληση της εταιρείας του, Lucasfilm, στη Disney.

«Η δημιουργία μαγείας δεν είναι για ερασιτέχνες. Όταν πούλησα τη Lucasfilm μόλις πριν από μια δεκαετία, ήμουν ευτυχής που έγινα μέτοχος της Disney λόγω του μακροχρόνιου θαυμασμού μου για την εμβληματική επωνυμία της και την ηγεσία του Μπομπ Ίγκερ», είπε ο Λούκας στην δήλωσή  υποστήριξης προς τον CEO της Disney. «Όταν ο Μπομπ επέστρεψε στην εταιρεία σε μια δύσκολη στιγμή, ανακουφίστηκα. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα τη Disney».

Ο Ίγκερ  επέστρεψε στη Disney τον Νοέμβριο του 2022, μετά τη σύντομη, ταραχώδη θητεία του CEO Bob Chapek.

Το ΔΣ της Disney και ο Ίγκερ συγκεντρώνουν την υποστήριξη από διάφορα σημαντικά πρόσωπα που είναι γνωστά ως μεμονωμένοι επενδυτές. Τα εγγόνια των ιδρυτών της Disney, Roy και Walt Disney, τονπερασμένο μήνα, υποστήριξαν δημόσια τον Ίγκερ και το διοικητικό συμβούλιο, αποκαλώντας τους ακτιβιστές επενδυτές «λύκους με προβιά» που περιμένουν να διαλύσουν την εταιρεία».

Η Trian Fund Management του Πελτς είχε υποστηρίξει ότι η Disney άργησε να υιοθετήσει τις αλλαγές στο streaming και τον μπερδεμένο σχεδιασμό διαδοχής, δημιουργώντας ένα «κενό ηγεσίας» και είχε χάσει τη δημιουργική της σπίθα.

Η Blackwells πιέζει ώστε η εταιρεία να αξιοποιήσει καλύτερα την τεχνολογία και να εξετάσει το ενδεχόμενο διαχωρισμού του κλάδου των πάρκων και ακινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Κάτω από το όριο του 5% η συμμετοχή της Goldman Sachs

Βραζιλία: Η αστυνομία ζητά να ασκηθεί δίωξη στον Μπολσονάρου για πλαστογραφία πιστοποιητικών εμβολιασμού

Χονγκ Κονγκ: Νέος Νόμος για την ασφάλεια-ανησυχία σε ΗΠΑ,Λονδίνο και ΟΗΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα