Schroders: Αποσύρεται μετά από 10 χρόνια ο CEO, Peter Harrison

Η Schroders ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου ότι μετά από μια δεκαετία στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Peter Harrison έχει δηλώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου (CEO) το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τώρα θα ξεκινήσει μια ενδελεχής και εκτεταμένη αναζήτηση για τον διάδοχό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιδιώκει μια ομαλή μετάβαση κατά τη διάρκεια του 2025 και ο Peter θα παραμείνει διευθυντής της εταιρείας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Elizabeth Corley, πρόεδρος της Schroders

plc, δήλωσε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αναγνωρίζει ότι η Schroders είχε έναν εξαιρετικό Διευθύνοντα Σύμβουλο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η επιχείρηση έχει υποστεί μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση και έχει γίνει ένας παγκόσμιος, διαφοροποιημένος ενεργός επενδυτής σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, καθώς και ηγέτης στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπερδιπλασιάζοντας τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε πάνω από 750 δισ. λίρες.

«Ο Peter είναι ένας οραματιστής στον κλάδο της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος έχει κατευθύνει την εφαρμογή της επιτυχημένης στρατηγικής ανάπτυξής μας, με την υποδειγματική ηγετική του ομάδα.

«Η απόφαση του Peter να ανακοινώσει την προγραμματισμένη συνταξιοδότησή του με τέτοιο διαφανή και συνεργατικό τρόπο αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής του στην επιχείρηση και τους πελάτες μας και επιτρέπει στο Διοικητικό Συμβούλιο να διασφαλίσει μια ομαλή διαδικασία για τον διορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου. Μου αρέσει πάρα πολύ να συνεργάζομαι με τον Peter. Έχει υπηρετήσει τη Schroders εξαιρετικά καλά κατά την τελευταία δεκαετία».

Ο Peter Harrison, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε:

«Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα μου ως πτυχιούχος της Schroders, ήταν τεράστιο προνόμιο να είμαι Διευθύνων Σύμβουλος. Νοιάζομαι βαθιά για την εταιρεία και τους ανθρώπους μας.

Πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το Διοικητικό Συμβούλιο να ξεκινήσει την αναζήτηση του διαδόχου μου και να το πράξει με διαφάνεια μαζί με τους stakeholders μας.

Παραμένω πλήρως αφοσιωμένος στην επιχείρηση μέχρι να βρεθεί ο διάδοχός μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι ακούραστα για να προωθήσω το στρατηγικό μας πρόγραμμα ανάπτυξης, σε συνεργασία με την εξαιρετική ομάδα διαχείρισης που διαθέτουμε.

Η ανάπτυξη και η σαφής εστίαση στην επενδυτική υπεραπόδοση για τους πελάτες μας θα παραμείνουν η πρώτη μας προτεραιότητα»

Ποιος είναι ο Peter Harrison

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Peter Harrison εντάχθηκε στη Schroders τον Μάρτιο του 2013 και ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου τον Απρίλιο του 2016. Πριν από τον τρέχοντα ρόλο του, ήταν παγκόσμιος επικεφαλής επενδύσεων.

Πριν από την ένταξή του στη Schroders, ο Peter ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επενδυτικής μπουτίκ RWC Partners. Ο Peter ξεκίνησε την καριέρα του στη Schroders το 1988, ενώ αργότερα πέρασε κάποιο διάστημα στην JP Morgan και στην Deutsche Asset Management (νυν DWS) ως Group Chief Investment Officer. 

Ο Peter είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ομάδας Εργασίας Βιομηχανίας Κεφαλαιαγορών. Στο παρελθόν ήταν Πρόεδρος και σήμερα είναι Διευθυντής της Investment Association.

Ο Peter συμμετέχει στο συμβουλευτικό συμβούλιο της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Antler και είναι Διευθυντής της FCLT Global. Είναι Πρόεδρος του Business in the Community, του φιλανθρωπικού οργανισμού του King’s για τις υπεύθυνες επιχειρήσεις.

Η Schroders είναι μια παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με 750,6 δισεκατομμύρια £ (866,2 δισεκατομμύρια €, 956,9 δισεκατομμύρια $) περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, συνεχίζει να επιτυγχάνει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα σε πάντα δύσκολες συνθήκες αγοράς, με κεφαλαιοποίηση περίπου 7 δισεκατομμυρίων £ και περισσότερους από 6.100 υπαλλήλους σε 38 τοποθεσίες.

Η ιδρυτική οικογένεια που ιδρύθηκε το 1804 παραμένει βασικός μέτοχος, κατέχοντας περίπου το 44% των μετοχών της Schroders

Η Schroders έχει επωφεληθεί από ένα ποικιλόμορφο επιχειρηματικό μοντέλο ανά γεωγραφία, κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και τύπο πελάτη. Προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις σε τέσσερις βασικούς αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς: διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, λύσεις, Schroders Capital (ιδιωτικές αγορές) και διαχείριση περιουσίας.

Στους πελάτες της περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά προγράμματα, κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, ιδιώτες υψηλού πλούτου και ιδρύματα.

Η Schroders διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια για τελικούς καταναλωτές στο πλαίσιο των σχέσεών της με διανομείς, χρηματοοικονομικούς συμβούλους και διαδικτυακές πλατφόρμες.   

Στόχος της είναι να παρέχει στους πελάτες της άριστες επενδυτικές επιδόσεις μέσω ενεργητικής διαχείρισης. Διοχετεύει επίσης κεφάλαια σε βιώσιμες και σταθερές επιχειρήσεις για την επιτάχυνση της θετικής αλλαγής στον κόσμο.

Η επιχειρηματική φιλοσοφία της Schroders βασίζεται στην πεποίθηση ότι, αν προσφέρουμε στους πελάτες μας, θα προσφέρουμε και στους μετόχους μας και σε άλλους ενδιαφερόμενους. 

Διαβάστε επίσης: 

Eldorado Gold: Αυξημένα κέρδη και έσοδα το α’ τρίμηνο – Σταθερό ξεκίνημα το 2024

Propeller Club: Εκδήλωση με ομιλητή τον Sveinung Støhle και για τα νέα μέλη

J.P. Morgan: Τι αναφέρει μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα και τις συναντήσεις με τις ελληνικές τράπεζες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Schroders, Αποσύρεται, CEO Peter Harrison,Schroders, aposyretai, CEO Peter Harrison