Shell-TotalEnergies: Συζητήσεις για την απόκτηση μεριδίου στο νέο εργοστάσιο LNG της Adnoc

Η Shell και η TotalEnergies συγκαταλέγονται στις διεθνείς εταιρείες ενέργειας που βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μετοχών στο επόμενο έργο εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Abu Dhabi National Oil Co. (Adnoc) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί, καθώς και ο ιαπωνικός εμπορικός οίκος Mitsui & Co., θέλουν να αποκτήσουν ποσοστό στις εγκαταστάσεις της Ruwais, καθώς και συμβάσεις για την αγορά LNG

από αυτές, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει το bloomberg.

Η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο εκτιμάται ότι θα ληφθεί το συντομότερο τον επόμενο μήνα, δήλωσαν οι πηγές.

Η Adnoc δεν χρειάζεται επενδύσεις από τις εταιρείες ενέργειας για να προχωρήσει το έργο και μπορεί να αποφασίσει να μην πουλήσει μετοχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η Adnoc, η Shell και η Total δεν απάντησαν στο αίτημα για σχολιασμό, ενώ η Mitsui δήλωσε σε απάντηση μέσω email ότι δεν έχει ληφθεί καμία προς το παρόν.

Το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επενδύουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην επέκταση της παραγωγής LNG, ποντάροντας στο ότι η κατανάλωση του καυσίμου θα είναι ισχυρή για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως γέφυρα στην μετάβαση σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.

Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο θα κορυφωθεί έως το 2030, ενώ οι ΗΠΑ παγώνουν τις κινήσεις τους, προκειμένου να μελετήσουν τις επιπτώσεις στο κλίμα και την εθνική ασφάλεια.

Το εργοστάσιο της Ruwais, το οποίο ανήκει σήμερα εξ ολοκλήρου στην Adnoc, θα έχει τη δυνατότητα να εξάγει 9,6 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, γεγονός που θα αυξήσει περισσότερο από το διπλάσιο τη συνολική παραγωγή των ΗΑΕ.

Το πλούσιο σε πετρέλαιο κράτος εξακολουθεί να είναι μικρός παίκτης στην παραγωγή φυσικού αερίου, αλλά αυτό το έργο θα είναι καθοριστικό καθώς προσπαθεί να επεκτείνει τον ρόλο του ως προμηθευτή και εμπόρου του καυσίμου.

Το μόνο άλλο εργοστάσιο εξαγωγής LNG των ΗΑΕ, η μονάδα Das Island των 5,8 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, ανήκει στην Adnoc LNG, στην οποία μέτοχοι είναι η Adnoc, η Mitsui, η BP και η TotalEnergies.

Διαβάστε ακόμη:

Novartis: Ανεβάζει τον πήχη για τα αποτελέσματα της λόγω της αυξημένης ζήτησης

IDEAL Holdings: Συμφωνία για την πώληση της Astir Vitogiannis S.A. στην Guala Closures

Ελον Μασκ: Γιατί η Tesla συνεχίζει να ρίχνει τις τιμές στα οχήματά της

Keywords
Αναζητήσεις
shell-totalenergies-syzitiseis-gia-tin-apoktisi-meridiou-sto-neo-ergostasio-lng-tis-adnoc.htm
Τυχαία Θέματα