Telegraph: Η Macquarie δεν σκοπεύει να αγοράσει μεριδίο στο αεροδρόμιο Heathrow – Σε αδιέξοδο η πώληση έως και 60% των μετοχών

16:39 6/4/2024 - Πηγή: Mononews

H Macquarie Group απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγοράσει μερίδιο στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, θέτοντας σε κίνδυνο την πώληση του σημαντικότερου αεροπορικού κόμβου του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε η Telegraph.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία

ακύρωσε τα σχέδια εξαγοράς την περασμένη εβδομάδα.

Η ισπανική εταιρεία υποδομών Ferrovial SE συμφώνησε τον Νοέμβριο να πουλήσει το μερίδιο 25% της στο Χίθροου στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και στη γαλλική  Ardian για 2,4 δισεκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, στη συνέχεια προέκυψε ότι τα λεγόμενα δικαιώματα «tag-along» επέτρεπαν σε τρεις άλλους μετόχους, που κατείχαν συνολικά το 35%, να ζητήσουν και αυτοί την πώληση των μεριδίων τους υπό τους ίδιους όρους. Αυτοί ήταν το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Caisse de dépôt, το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC και το Universities Superannuation Scheme του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με βάση τα δικαιώματα «tag-along», οι θέσεις τους πρέπει επίσης να πουληθούν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με το επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και την Ardian.

H Telegraph είχε υποστηρίξει πως η Macquarie ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει το μερίδιο των τριών μετόχων, αν και η αυστραλιανή εταιρεία δεν το είχε επιβεβαιώσει επίσημα.

Δεν υπάρχουν άλλοι πλειοδότες που να υποστηρίζουν το ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και την Ardian, ανέφερε η Telegraph. Μάλιστα, η εξέλιξη «αποκλείει ουσιαστικά» και την Mubadala Investment  του Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με την εφημερίδα, για την οποία το Bloomberg είχε αναφέρει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μεριδίου στο αεροδρόμιο.

Το Heathrow και η Ardian αρνήθηκαν να σχολιάσουν τo δημοσίευμα ενώ η Macquarie δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα για σχόλιο από το Bloomberg News.

H Macquarie έχει γίνει στόχος κριτικής το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία, λόγω της εμπλοκής της στην Water Thames, την μεγαλύτερη εταιρία ύδρευσης της χώρας, που διαχειρίζεται το νερό του Λονδίνου. Η αυστραλιανή εταιρεία είχε εξαγοράσει την Water Thames το 2006 έναντι 8 δισ. λιρών, ωστόσο η εταιρεία βρίσκεται σήμερα υπό κατάρρευση, εν μέσω ενός κολοσσιαίου χρέους, το οποίο μάλιστα υπερτριπλασιάστηκε την περίοδο που πέρασε υπό την ιδιοκτησία της Macquarie.

Το αεροδρόμιο του Heathrow έχει επίσης παλέψει με χρέη τα τελευταία χρόνια, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 16 δισεκατομμύρια λίρες μετά την ανάκαμψη από την πανδημία.

πληροφορίες: Telegraph, Bloomberg, CitiAM

Διαβάστε επίσης

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Μήτση στον Πειραιά μετουσιώνει σε πράξη τους βασικούς στόχους για τον τουρισμό

Ταϊβάν: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 ρίχτερ

Elon Musk: Η Tesla θα παρουσιάσει το «Robotaxi» στις 8 Αυγούστου

Keywords
Αναζητήσεις
telegraph-i-macquarie-den-skopevei-na-agorasei-meridio-sto-aerodromio-heathrow--se-adiexodo-i-symfonia-me-mubadala.htm
Τυχαία Θέματα