Tesla: Οι απολύσεις πλήττουν το τμήμα πωλήσεων της Κίνας

Οι παγκόσμιες περικοπές θέσεων εργασίας της Tesla πλήττουν την αγορά της Κίνας, τη μεγαλύτερη αγορά της μετά από αυτή των ΗΠΑ, επηρεάζοντας και το προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, ο ίδιος ο Έλον Μασκ, σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό της Tesla ανέφερε

ότι η εταιρεία απολύει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει σε μια περίοδο πτώσης των πωλήσεων και “πολέμου” τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Δύο πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι πάνω από το 10% των εργαζομένων στο τμήμα πωλήσεων έχασαν τη δουλειά τους, τονίζοντας ότι επηρεάστηκαν και άλλες ομάδες.

Η Tesla China δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, ενώ και οι δύο πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν καθώς δεν τους επετράπη να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, οι τοπικοί παράγοντες της Σαγκάης και του Πεκίνου, δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Tesla παγκοσμίως εδρεύει στη Σαγκάη, ενώ η έδρα της στην Κίνα βρίσκεται στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, oι περικοπές έρχονται καθώς η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου έχει εγκλωβιστεί σε έναν “άγριο πόλεμο” τιμών με ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η BYD, που λανσάρουν νέα μοντέλα πολύ γρήγορα.

Οι παγκόσμιες περικοπές αποτελούν ένδειξη πιέσεων κόστους, καθώς η Tesla επενδύει σε νέα μοντέλα και τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσαν αναλυτές της Gartner και της Hargreaves Lansdown τη Δευτέρα.

Αυτό τον μήνα, η Tesla ανέφερε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων της το α τρίμηνο, μειώθηκαν για πρώτη φορά σε σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 

Έλον Μασκ: Μειώνει το 10% του προσωπικού της Tesla – «Το μισώ αυτό, αλλά πρέπει να γίνει»

Tesla Model Y: Πισωκίνητo από 49 χιλ. με αυτονομία 600km!

Hertz: Το φιάσκο με τα Tesla, τα μοιραία λάθη και η αλλαγή πλεύσης ενός ιστορικού κολοσσού

Keywords
Αναζητήσεις
tesla-oi-apolyseis-plittoun-to-tmima-poliseon-tis-kinas.htm
Τυχαία Θέματα