UBS: Σχεδιάζει νέο γύρο απολύσεων – Στόχος η εξοικονόμηση 6 δισ. δολ.

Η UBS Group σχεδιάζει έναν ακόμη γύρο απολύσεων, καθώς συνεχίζει να μειώνει το προσωπικό της μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερες από 100 θέσεις σε όλες τις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής που διαθέτει διεθνώς, ανέφεραν

οι ίδιες πηγές. Η μείωση του προσωπικού έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Αναμένονται επίσης μειώσεις θέσεων εργασίας στις μονάδες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και αγορών, κατά τις πληροφορίες. Η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse αύξησε το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της UBS κατά περίπου 45.000 άτομα, σε σχεδόν 120.000.

Εκπρόσωπος της UBS αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εξοικονόμηση 6 δισ. δολ. σε έξοδα προσωπικού

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τον τελευταίο γύρο περικοπών της τράπεζας. Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Sergio Ermotti, έχει δώσει περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τον συνολικό αριθμό των απολύσεων, η τράπεζα έχει δηλώσει ότι στοχεύει να εξοικονομήσει περίπου 6 δισ. δολάρια σε έξοδα προσωπικού τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, η διοίκηση έχει περιορισμένο ενδιαφέρον για την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse. Σημειώνεται ότι η UBS, με έδρα τη Ζυρίχη, απέλυσε τον Ιανουάριο μια ομάδα ανώτερων επενδυτικών τραπεζιτών και έχει επίσης μειώσει το προσωπικό στις ομάδες διαχείρισης ιδιωτικού πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής της Ασίας.

Πλήγμα από την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων

Η μετοχή της UBS έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες μετά τις ειδήσεις ότι η ελβετική κυβέρνηση θέλει να επιβάλει αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων της τράπεζας. Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα μεταφραστούν πιθανώς σε κεφαλαιακό πλήγμα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

Αυτή η πιο αυστηρή από την αναμενόμενη στάση ήρθε την περίοδο που η τράπεζα βρίσκεται στο μέσο της περίπλοκης ενοποίησης και αναδιάρθρωσης της Credit Suisse.

Ο Πρόεδρος Colm Kelleher προειδοποίησε τον Νοέμβριο ότι το 2024 θα είναι μία από τις πιο δύσκολες χρονιές της πολυετούς διαδικασίας της νομικής συγχώνευσης των δύο τραπεζών και των θυγατρικών τους.

Διαβάστε ακόμη:

UBS: Αντιμέτωπη με έως και $25 δισ. αύξηση κεφαλαιακών απαιτήσεων

UBS: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας $2 δισ.

UBS: Μείωσε την «δεξαμενή» των μπόνους κατά 14% – Ο Ermotti έλαβε 14,4 εκατ. ελβετικά φράγκα

Keywords
Αναζητήσεις
ubs-schediazei-neo-gyro-apolyseon--stochos-i-exoikonomisi-6-dis-dol.htm
Τυχαία Θέματα