Wall Street: Ανακάμπτει από την τριήμερη πτώση

Σε θετικό έδαφος άνοιξαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, δείχνοντας ικανοί για μια ανάκαμψη μετά από την τριήμερη πτώση, έπειτα και από τις χθεσινές δημοσιεύσεις των πρακτικών της FED.

Στο προσκήνιο βρίσκονται τα θετικά νέα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ οι αρχικές αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας

την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 34.000 σε σχέση με την προηγούμενη, στις 444.000. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν  στις 450.000.

Αναφορικά με τα πρακτικά της FED που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε πως η άνοδος του πληθωρισμού έχει αρχίσει να απασχολεί τους αξιωματούχους, προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις ως προς το πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων, ωστόσο η έναρξη της συζήτησης γύρω από αυτό μετατίθεται προς το μέλλον. Αρκετοί από τους αξιωματούχους, αντίθετα, ανέφεραν πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι η  οικονομία να έχει σημειώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τους στόχους της για την απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το bitcoin έφτασε την Τετάρτη να υποχωρεί από τα 42.000 δολάρια στο άνοιγμα έως τα 30.000 δολάρια, πριν επανακάμψει αργότερα στα 38.000 δολάρια. Σήμερα, αντίθετα, σημειώνει νέα ισχυρή άνοδο, επιστρέφοντας στο επίπεδο των 42.000 δολαρίων. Αντίστοιχη είναι και οι πορεία των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις 33.985,71 μονάδες, με άνοδο 0,26%, ο S&P 500 στις 4.141,84 μονάδες με άνοδο 0,64% ενώ ο Nasdaq στις 13.463,13 μονάδες, με άνοδο 1,23%.

Keywords
Τυχαία Θέματα