Wall Street: Η Alphabet και η Snap απογείωσαν τον Nasdaq στο +2%

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε την εβδομάδα η Wall Street, αφήνοντας στην άκρη την ανησυχία που προκαλούν οι ενδείξεις πως οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον σε κατάσταση στασιμοπληθωρισμού, βρίσκοντας αντίθετα στήριξη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου από τους κολοσσούς της τεχνολογίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή στις 38.239,66 μονάδες με άνοδο 0,40%,  ο S&P 500 έκλεισε στις 5.099,96 μονάδες με κέρδη 1,02% ενώ ο Nasdaq στις 15.927,90 μονάδες

με άλμα 2,03%.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με συνολικά κέρδη 0,67%, ο S&P 500 με άνοδο 2,67% ενώ ο Nasdaq με κέρδη 4,23%.

Η αγορά άκουσε με απογοήτευση την Παρασκευή τα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Μάρτιο, ένα μέτρο που παρακολουθεί στενά η FED, να κινείται υψηλότερα του αναμενόμενου.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον μήνα Μάρτιο έκλεισε με ετήσιο ρυθμό 2,7%, επιταχύνοντας από το 2,5% του Φεβρουαρίου. Η άνοδος μάλιστα ήταν μεγαλύτερη από αυτό που εκτιμούσε η αγορά, η οποία ανέμενε να φτάσει στο 2,6%.

Ταυτόχρονα, ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες συνιστώσες των τροφίμων και της ενέργειας, διατηρήθηκε αμετάβλητος στο 2,8% σε ετήσια βάση, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να αποκλιμακωθεί στο 2,7%.

Σε επίπεδο μήνα, η αύξηση του γενικού δείκτη ήταν 0,3%, όσο και αυτή του δομικού, συγκλίνοντας με την εκτίμηση της αγοράς.

Τα στοιχεία έρχονται μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις για το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο, το οποίο ήταν χαμηλότερο από αυτό που ανέμενε η αγορά. Όλες αυτές οι ενδείξεις για ένα στασιμοπληθωριστικό περιβάλλον,  έχουν οδηγήσει τους επενδυτές να αναμένουν πλέον λιγότερες μειώσεις επιτοκίων από τη FED μέσα στο 2024, από τις 3 που περίμεναν στην αρχή της χρονιάς.

Πάντως, το ενδιαφέρον την Παρασκευή στράφηκε κυρίως στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Πρωταγωνίστρια της ημέρας είναι η μετοχή της Snap, η οποία  έκλεισε στο +27,58% καθώς ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν προσαρμοσμένες ζημιές 5 σεντ ανά μετοχή στο τρίμηνο, με την εταιρεία να ανακοινώνει προσαρμοσμένα κέρδη 5%.

Μεγάλη στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές δίνει και η μετοχή της Alphabet, η οποία έκλεισε κοντά στο +10%, καθώς όχι μόνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς για το πρώτο τρίμηνο, αλλά ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη διανομή τριμηνιαίου μερίσματος αλλά και την επαναγορά μετοχών.

Άνοδο 1,82%  σημείωσε και η Microsoft η οποία ανακοίνωσε επίσης καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, χάρη στην επίδραση των νέων προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης αλλά και των υπηρεσιών cloud.Μικρή άνοδο 0,37% σημείωσε η Chevron ενώ με απώλειες 2,78% έκλεισε η ExxonMobile καθώς οι δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί ανακοίνωσαν απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου την Παρασκευή.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Amazon.com (3,43%), η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα. Ακολούθησε η μετοχή της Microsoft ενώ στο +1,79% έκλεισε η μετοχή της Goldman Sachs.

Στον αντίποδα, απώλειες 9.20% σημείωσε η μετοχή της Intel, η οποία ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου και προβληματική πρόβλεψη για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ ακολούθησε η μετοχή της IBM με απώλειες -1,05%.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Έσπασαν το σερί αρνητικών εβδομάδων το Brent και το WTI

Ευρωαγορές: Επιστροφή σε θετικό έδαφος με άλμα 1,11% για τον Stoxx 600

Exxon: Βουτιά 28% στα κέρδη το α’ τρίμηνο – Τι επηρέασε τον ενεργειακό κλάδο

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-i-alphabet-kai-i-snap-apogeiosan-ton-nasdaq-sto-2.htm
Τυχαία Θέματα