Wall Street: Ήπια άνοδο δείχνουν τα futures – Η ανησυχία παραμένει

Μεικτά πρόσημα για τα futures μετοχών στην Wall Street μετά το αρνητικό κλείσιμο των βασικών δεικτών της συνεδρίασης της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξοι αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, γεγονός που δείχνει να επισκιάζει τις αυξανόμενες μολύνσεις από κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η συνεχιζόμενη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η απόφαση αρκετών Πολιτειών,

μεταξύ των οποίων Τέξας και τη Φλόριντα, να άρουν τις αποφάσεις τους για χαλάρωση των μέτρων, επιβάρυναν το κλίμα απαισιοδοξίας των επενδυτών. Επίσης η δήλωση του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου, Άντονι Φάουτσι, πως «αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές» κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ομάδας διαχείρισης της κρίσης για τον νέο κορονοϊό του Λευκού Οίκου, «κοκκίνισαν» τους βασικούς δείκτες, με τον Dow Jones να κλείνει στις 25.015,55 μονάδες με πτώση -2,84%. Επίσης ο S&P 500 έκλεισε στις 3.009,05 μονάδες με απώλειες -2,42% και ο Nasdaq στις 9.757,22 μονάδες με πτώση -2,59%.

Ωστόσο, παρά το χαμένο έδαφος της προηγούμενης εβδομάδας, τα μελλοντικά συμβόλαια μετοχών των ΗΠΑ δείχνουν ένα πιο σταθερό άνοιγμα για τη Wall Street , καθώς αυτή είναι μια πολύ σημαντική «οικονομική» εβδομάδα , αφού εκκρεμούν τα δεδομένα για τις πωλήσεις κατοικιών τη Δευτέρα, τις ανακοινώσεις του Προέδρου της Fed Jerome Powell στο Κογκρέσο την Τρίτη, και η έκθεση θέσεων εργασίας του Ιουνίου η οποία αναμένεται την Πέμπτη. Σημαντικό ρόλο στην ανοδική αυτή εξέλιξη των futures παίζει και η ανακοίνωση της Boeing ότι θα προσπαθήσει να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις του προβληματικού 737 MAX ήδη από αυτήν την εβδομάδα. Επιπρόσθετα, η άποψη των επενδυτών ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αφήσει την οικονομία να καταρρεύσει και θα δώσει ανάσα στην αγορά, ειδικά τώρα που απομένουν τέσσερις μήνες από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά η ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων παραμένει, καθώς το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ. Μόνο την Παρασκευή κατεγράφησαν 45.255 κρούσματα, με τον μέσο όρο του επταημέρου για τη χώρα να εμφανίζεται αυξημένος κατά 41%.

Σε αυτό το κλίμα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν άνοδο 137 μονάδων ή 0,55%. Εκείνα του ευρύτερου S&P 500 κερδίζουν 8,60 μονάδες ή 0,29%, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται επίσης πτωτικά κατά 20,25 μονάδες στο 0,18%.

Keywords
Τυχαία Θέματα