Wall Street: Μάζεψε τις απώλειες άνω του 2% ο Nasdaq και έκλεισε σε θετικό έδαφος!

Με απώλειες αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας, που καταγράφηκαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης, έκλεισαν οι μετοχές της Wall Street τη Δευτέρα.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο Nasdaq κατάφερε να μαζέψει πλήρως τις απώλειες, οι οποίες στο πρώτο μισό ξεπερνούσαν το -2% και να κλείσει οριακά σε θετικό έδαφος, βάζοντας τέλος στο τετραήμερο αρνητικό του σερί.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 36.068,87 μονάδες με απώλειες 0,45% ενώ ο S&P 500 στις 4.670,29 μονάδες με απώλειες 0,14%. Αντίθετα

ο Nasdaq έκλεισε με οριακή 0,05% στις 14.942,83 μονάδες.

Η αγορά είδε επίσης την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να αγγίζει τα υψηλά δύο ετών ξεπερνώντας το 1,8% πριν τελικά υποχωρήσει απότομα στο 1,77%. Οι αυξομειώσεις προκάλεσαν αντίστοιχες πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, πολλές από τις οποίες βρέθηκαν να κινούνται με ισχυρές απώλειες στην αρχή της συνεδρίασης, πριν τελικά μαζέψουν τις ζημιές στο δεύτερο μισό.

Η αγορά αναμένει με αγωνία την Τετάρτη όταν και θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο. Η αγορά αναμένει πως θα διαμορφωθεί στο 5,4%, από 4,9% τον Νοέμβριο. Μια μέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, θα μιλήσει στη Γερουσία. Εκεί αναμένεται πως έχει θα δεχθεί πλήθος ερωτήσεων για τον πληθωρισμό αλλά και τη νομισματική πολιτική της FED το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα η αγορά άκουσε με προβληματισμό την άποψη της Goldman Sachs πως η FED θα προχωρήσει σε 4 αυξήσεις βασικών επιτοκίων μέσα στο 2022.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη σημείωσαν οι Intel (3,31%), Merck (2,58%) και η UnitedHealth (1,42%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Nike (-4,12%), Boeing (-2,87%) και η Visa  (-2,23%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισε το -13,13% της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Take Two, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για τη συμφωνία εξαγοράς της Zynga.

Διαβάστε επίσης

Ευρωαγορές: Με ισχυρές απώλειες άνοιξε η εβδομάδα – Βουτιά 16,82% για την γαλλική Atos

Ανοδικά ο χρυσός, πτώση 1,1% για το Brent

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά για Εθνική και Eurobank, έχασε τα 9 ευρώ η ΔΕΗ

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα