Wall Street: Με νέα ιστορικά ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500 έκλεισε η εβδομάδα

Με τους Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά, χωρίς ωστόσο να τους ακολουθεί σε θετικό έδαφος και ο Nasdaq, ολοκληρώθηκε η Παρασκευή στη Wall Street.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.131,53 μονάδες με άνοδο 0,16% ενώ ο S&P 500 στις 5.088,80 μονάδες με κέρδη 0,03%. Αντίθετα, απώλειες 0,28% σημείωσε ο Nasdaq κλείνοντας στις 15.996,82 μονάδες.

Σε επίπεδο

εβδομάδας, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,66%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 1,4% και ο Dow Jones  σημείωσε άνοδο 1,3%.

Οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν στο τέλος της ημέρας ένα μέρος από τα ισχυρά κέρδη της Πέμπτης, όταν η  Wall Street σημείωσε μια από τις καλύτερες ημέρες της χάρη στην μετοχή της Nvidia, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα και τις προβλέψεις που ανακοίνωσε η εταιρεία των ημιαγωγών, δίνοντας ώθηση για τη συνέχιση του ράλι των μετοχών που έχουν σχέση με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μάλιστα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, η Nvidia κατάφερε για πρώτη φορά να ξεπεράσει για λίγο σε αποτίμηση το όριο των 2 τρισ. δολαρίων, και να γίνει η τέταρτη εταιρεία στον κόσμο, δεύτερη στη Wall Street και πρώτη από τον κλάδο της, που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Οι μόνες εταιρείες μπροστά από αυτή είναι πλέον οι Microsoft και Apple καθώς και ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco.

Ωστόσο, η μετοχή της Nvidia ολοκλήρωσε τελικά την ημέρα με άνοδο o,36% στα 788,17 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να περιορίζεται τελικά στα 1,97 τρισ. δολάρια στο κλείσιμο της εβδομάδας.

Οι πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές την Παρασκευή ήρθαν κυρίως μετά τις δηλώσεις του Κρις Γουέλερ της FED, ο οποίος επανέλαβε τη θέση αρκετών αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας, ότι δεν υπάρχει βιασύνη για τις μειώσεις των επιτοκίων.

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών,  η Block σημείωσε άνοδο 16,11% αφού τα έσοδα τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, ενώ η Carvana εκτοξεύθηκε κατά  32,1% αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δήλωσε ότι αναμένει ότι οι μονάδες λιανικής πώλησης θα αυξηθούν το 2024.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι φαρμακευτικές Amgen (1,40%) και Johnson & Johnson (0,87%) καθώς και η IBM (0,82%). Αντίθετα, τις ισχυρότερες απώλειες σημείωσαν οι Apple (-1%), Travelers (-0,6%) και Chevron (-0,50%).

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-me-nea-istorika-rekor-gia-dow-jones-kai-sp-500-ekleise-i-evdomada.htm
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Dow Jones,SP 500