Wall Street: Νέο ρεκόρ για S&P 500, «άλμα» 15,5% για τη Nike

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον S&P να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 34.433,84 μονάδες με άνοδο 0,69%, ο  S&P 500 στις  4.280,70 μονάδες με άνοδο 0,33% ενώ ο   Nasdaq στις  14.360,39 μονάδες με απώλειες -0,06%.

Οι επενδυτές είδαν τον δείκτη τιμών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης, έναν σημαντικό δείκτη για τη FED αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού, να ενισχύεται κατά να αυξάνεται

στο 3,4% τον Μάιο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πρόκειται για την υψηλότερη αύξηση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σε επίπεδο μήνα ανέβηκε κατά  0,5%, ελαφρώς χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση 0,6%.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τη συμφωνία της κυβέρνησης Μπάιντεν με γερουσιαστές και των δύο κομμάτων για το πακέτο επενδύσεων σε έργα υποδομών. Η προκαταρκτική συμφωνία του Μπάιντεν αποτιμάται σε 1,2 τρισ. δολάρια σε οκτώ χρόνια, εκ των οποίων τα 579 δισ. δολάρια είναι νέες δαπάνες, πολύ χαμηλότερες από την αρχική του πρόταση των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο το σχέδιο δεν περιλαμβάνει κάποια από τα φιλόδοξα σχέδια δαπανών, τα οποία και ενόχλησαν στο παρελθόν τους Ρεπουμπλικάνους. Οι λεπτομέρειες αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Στήριξη στην αγορά πάντως προσέφεραν οι τράπεζες, οι οποίες κατάφεραν να περάσουν τα stress tests της Fed, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν χρήματα στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, ξεχώρισε η μετοχή της Nike η οποία εκτοξεύθηκε στο +15,53%, καθώς η εταιρία σημείωσε καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία κέρδη και έσοδα, ενώ προέβλεψε ότι τα έσοδα του του 2022 θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια για πρώτη φορά.

Τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 30 μετοχών σημείωσε η Caterpillar με απώλειες  -1,38%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε στο +3,44%, ο S&P 500 στο +2,74% και ο Nasdaq στο +2,35%.

Εντυπωσιακό άλμα +38,56% σημείωσε η μετοχή της Virgin Galactic, καθώς η εταιρεία δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της έδωσε την άδεια που χρειάζεται για να στείλει στο μέλλον επιβάτες στο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα