Wall Street: Οριακά κέρδη για S&P 500 και Nasdaq – Άλμα 12% για τη μετοχή της Tesla

Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τα επόμενα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τις ανακοινώσεις για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την ερχόμενη Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.460,92 μονάδες με απώλειες -0,11%, με τη μετοχή της Boeing (-2,86%) να επιβαρύνει τον δείκτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τα οποία αν και έδειξαν ισχυρές ζημιές, ήταν ελαφρώς καλύτερα των φόβων

των αναλυτών. Στην κορυφή του δείκτη, από την άλλη, βρέθηκε η μετοχή της Coca-Cola (1,50%), ενώ ακολούθησε αυτής της Walmart (1,32%) και της Apple (1,27%).

Αντίθετα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο S&P 500 έκλεισε, έστω και οριακά, σε θετικό έδαφος, στις 5.071,63 μονάδες με άνοδο 0,02%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 15.712,75 μονάδες με κέρδη 0,10%.

Οι μετοχές πιέστηκαν καθώς, εν όψει των επόμενων οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν ξανά. Μάλιστα, στα υψηλά της ημέρας, το 10ετές κρατικό ομόλογο είδε την απόδοσή του να ξεπερνά το 4,67%, ενώ αυτή του 2ετούς να κινείται πάνω από το 4,95%.  Αυτές οι κινήσεις έγιναν ενόψει της δημοσιοποίησης του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου την Πέμπτη και του  δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης την Παρασκευή.

Από τις μετοχές, μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν αναμφίβολα η Tesla, η οποία έκλεισε με άνοδο 12,06%, βλέποντας μάλιστα την κεφαλαιοποίησή της να επιστρέφει πάνω από τα 500 δισ. δολάρια, καθώς παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που κατέγραψε, λόγω κυρίως των μειώσεων των τιμών στα αυτοκίνητά της, επιβεβαίωσε πως προχωρά με την έκδοση του νέου φθηνότερου μοντέλου της.

Οι εταιρικές ανακοινώσεις συνεχίζονται απόψε, με τη Meta να απογοητεύει τους επενδυτές με την πρόβλεψή της για το επόμενο τρίμηνο, παρά το ότι κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη και έσοδα. Η μετοχή κινείται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς με πτώση -11%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Από την πλευρά της η Ford κινείται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανοδικά κατά 3%, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς με τα κέρδη της.

Διαβάστε επίσης

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα – Οι top προορισμοί

Πετρέλαιο: Μικρή υποχώρηση για WTI και Brent μετά τη μείωση ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ

Hugo Boss: Πώληση της επιχείρησης του οίκου στην Ρωσία στην εταιρεία Stockmann

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-oriaka-kerdi-gia-sp-500-kai-nasdaq--alma-12-gia-ti-metochi-tis-tesla.htm
Τυχαία Θέματα