Wall Street: Οριακά κέρδη για τα futures μετά το νέο ρεκόρ του S&P 500

Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν τα futures των δεικτών της Wall Street, μετά το ανοδικό κλείσιμο της Τετάρτης και το νέο ιστορικό υψηλό που σημείωσε ο S&P 500.

Αισιόδοξα ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου σε Target Corp και Lowe’s, ωστόσο οι επενδυτές ανησυχούν τόσο για την συμφωνία ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους για τόνωση της αμερικανικής οικονομίας που…δεν λέει να έρθει αλλά και στις ανακοινώσεις Τραμπ ότι μπορεί να διακόψει τις συνομιλίες για επέκταση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Στη συνεδρίαση

της Τετάρτης, νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, έπειτα από τις 19 Φεβρουαρίου 2020, κλείνοντας μακριά από τα υψηλά ημέρας, στις  3.389,78 μονάδες με άνοδο 0,23%. Ο Dow Jones έκλεισε στις 27.778,07 μονάδες με απώλειες -0,24% και ο Nasdaq στις 11.210,84 μονάδες με κέρδη 0,73%.

Ώθηση στους επενδυτές έδωσαν τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας, με τις ενάρξεις νέων κατοικιών να αυξάνονται κατά 22,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ωστόσο η προσοχή στρέφεται στις προβληματικές αυτή την περίοδο Σινοαμερικανικές σχέσεις. Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως είναι διατεθειμένος να διακόψει τις διπλωματικές επαφές με την Κίνα για εκ νέου ανανέωση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, λέγοντας πως δεν θέλει συζητήσεις αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια να αποεπενδύσουν από κινεζικές μετοχές, ενόψει μίας πιθανής αφαίρεσης των εταιρειών από τις αμερικανικές αγορές

Ανησυχία επικρατεί στην αγορά καθώς η συμφωνία για τόνωση της αμερικανικής αγοράς δεν έχει επέλθει, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις νέες ανακοινώσεις της Fed για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Στα επιχειρηματικά, αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα που εμφάνισε ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου Target Corp., καθώς ανακοίνωσε αύξηση 24,3% στις συγκρίσιμες πωλήσεις, με τις ηλεκτρονικές συγκρίσιμες πωλήσεις να καταγράφουν άλμα 195% εν μέσω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε και η αλυσίδα προϊόντων οικιακής βελτίωσης Lowe’s Cos. ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις πωλήσεις να σημειώνουν κέρδη 30,1%, στα 27,30 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 24,32 δισ. δολάρια.

Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones παρουσιάζουν ήπια άνοδο κατά 15 μονάδες, ή στο 0,05% και ο S&P 500 κερδίζει οριακά 0,35 μονάδες στο 0,01%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq δέχονται πιέσεις, χάνοντας 28 μονάδες ή στο 0,25%.

Keywords
Τυχαία Θέματα