Wall Street: Σε bear market o Nasdaq μετά τη νέα βουτιά 3,62%, σε έδαφος διόρθωσης ο Dow Jones

23:38 7/3/2022 - Πηγή: Mononews

Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με αγωνία την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων και της ενέργειας, στον απόηχο των κυρώσεων που επιβάλουν οι χώρες της Δύσης στη Ρωσία.

Το άλμα των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έρχεται καθώς γίνεται όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο μιας επιβολής απαγόρευσης και των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία.

Κάτι που αναμένεται να πλήξει τόσο τη Μόσχα όσο και τις χώρες της Ευρώπης.

Μια σχετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ακόμα και την Τρίτη, αν και όπως δήλωσε η Τζεν Ψάκι, ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει καταλήξει ακόμα στο αν θα προχωρήσει σε αυτό το μέτρο.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.817,38 μονάδες με βουτιά -2,37%, ο S&P 500 στις 4.201,09 μονάδες με απώλειες -2,95% ενώ ο Nasdaq στις 12.830,96 μονάδες με πτώση  -3,62%.

Με τη σημερινή του πτώση ο Dow Jones υποχωρεί άνω του 10% από το υψηλό του μέσα στο έτος, μπαίνοντας και επίσημα σε έδαφος διόρθωσης, ενώ ο Nasdaq μπήκε και επίσημα σε έδαφος bear market.

Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 4 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, με τη μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνει η
πετρελαϊκή Chevron (2,14%), χάρη στο άλμα της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ακολούθησε η μετοχή της  Johnson & Johnson με άνοδο 1,61%, ενώ η Amgen έκλεισε στο +0,62% και η Caterpillar στο +0,53%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του δείκτη κατέγραψε η American Express που έκλεισε στο -7,99%.

Η μετοχή της Boeing έκλεισε στο -6,45%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τις εισαγωγές τιτανίου από τη Ρωσία.

Πτώση άνω του 5% σημείωσαν επίσης οι μετοχές των Nike και Disney.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα