Wall Street: Στο +1,2% ο Nasdaq, ισχυρά κέρδη για Netflix και Amazon, εκτοξεύεται η Coinbase λόγω Bitcoin

Μικτή εικόνα επικρατεί στην Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης μετά το χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι η αγορά, μετά από το ισχυρό sell off των τελευταίων μηνών, ήρθε η ώρα να…πάρει ξανά τα πάνω της.

Χθες οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά μια σειρά από αποτελέσματα που έδειξαν πως σημαντικές επιχειρήσεις εργάζονταν μέσω οικονομικών πιέσεων καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, παρόλο που οι ανησυχίες για την ύφεση εξακολουθούν να υφίστανται. Έτσι o Dow Jones έκλεισε στις 31.827,05 μονάδες με άνοδο 754,44 μονάδων ή +2,43%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 3.936,69 μονάδες

με άλμα 105,84 μονάδων ή +2,76% και ο Nasdaq στις 11.713,15 με κέρδη 353,10 μονάδων ή +3,11%. Αυτή ήταν η καλύτερη συνεδρίαση για τη Wall Street για πάνω από 3 εβδομάδες.

Η επενδυτική κοινότητα εστιάζει στο ράλι ανόδου των τελευταίων ημερών, ωστόσο οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί. «Είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα η μεγάλη έκθεση σε πολλά assets», δήλωσε ο Richard Weiss, επικεφαλής επενδύσεων στη American Century. «Δεν ξέρουμε πόσο παρατεταμένη θα είναι αυτή η επιβράδυνση ή ύφεση στην οικονομία». Για τον Jin Yuejue, ειδικό σε επενδύσεις με έκθεση σε πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία, της JPMorgan Asset Management, οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μια εκτεταμένη περίοδο ανάπτυξης με «πτωτική τάση». Δηλαδή, όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει να κρατήσουν μια αμυντική θέση στο χαρτοφυλάκιό τους. «Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ανέφερε στο Bloomberg Radio.

Σήμερα οι δείκτες πραγματοποιούν μικρές διακυμάνσεις με τον Nasdaq να έχει ξεκινήσει πιο δυνατά την ημέρα και να διατηρεί μερικά από τα χθεσινά κέρδη, κυρίως μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Netflix.

Η Netflix έδωσε θετικό τόνο μετά το κουδούνι κλεισίματος την Τρίτη, λέγοντας ότι έχασε κάτω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο είναι πολύ λιγότερο από ό, τι αρχικά φοβόταν. Προέβλεψε επίσης την ανάπτυξη και μίλησε για ένα επίπεδο συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις που θα εισαχθεί το επόμενο έτος. Η μετοχή σημειώνει άνοδο 2,81%.

Οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν 6% από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι υψηλές τιμές και τα αυξανόμενα επιτόκια δανείων ώθησαν τους επίδοξους αγοραστές στο περιθώριο.

Οι επενδυτές επίσης αναμένουν μια αύξηση των επιτοκίων από την Fed κατά 75 μονάδες βάσης όταν συνεδριάσει αργότερα αυτό το μήνα, ενώ παράλληλα κοιτούν και την ΕΚΤ η οποία αναμένεται να αυξήσει αύριο τα επιτόκια τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το καμπανάκι κλεισίματος της Τέταρτης, με την μετοχή αυτή την ώρα να σημειώνει άνοδο 0,4%. Η μετοχή της Amazon προσθέτει 2,5%, καθώς αναμένεται αύξηση εσόδων λόγω σταθερού ρυθμού αύξησης συνδρομητών, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο ο αριθμός συνδρομητών του prime αναμένεται να φτάσει τα 153 εκατομμύρια. Η Meta επίσης αυξάνεται κατά 1,5%.

Η Coinbase προσθέτει πάνω από 13% αφού το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 23.000 δολαρίων για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι ελπίδες για αύξηση των επιτοκίων λιγότερο επιθετική από τη Fed πυροδότησαν ένα ράλι ανακούφισης στα κρυπτονομίσματα. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο εκτινάχθηκε έως τα 23.800 δολάρια την Τετάρτη, καταγράφοντας κέρδη 8% σε 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα επίπεδα που είχε βρεθεί ξανά στα μέσα Ιουνίου, αναφέρει του CNBC.

Στο κλίμα αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,02% και κινείται στις 31.825 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει μικρή άνοδο  0,4% στις 3.954 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διέγραψε τις αρχικές του απώλειες και πλέον ενισχύεται κατά 1,21% στις 11.853 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια με το βλέμμα στις νέες κινήσεις της Fed

Επέστρεψαν οι ταύροι στη Wall Street; Για παγίδες προειδοποιούν οι αναλυτές

Keywords
Τυχαία Θέματα