Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Viohalco και ΟΠΑΠ

00:03 8/4/2024 - Πηγή: Mononews

Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 05-04-24

Γενικός Δείκτης

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική υποχώρησε στις 1433 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε ήπια διορθωτικά σε μια συνεδρίαση που παρά το αρνητικό πρόσημο υπήρχαν και το θετικό στοιχείο της επιστροφής από τα χαμηλά όπου ο δείκτης δέχθηκε μεγάλη πίεση. Διατηρεί αμετάβλητη την τεχνική εικόνα και την καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Παραμένει ενεργός ο καθοδικός σχηματισμός ΩΚΩ του οποίου ο καθοδικός

στόχος βρίσκεται στην περιοχή των 1330 μονάδων. Στη γενική εκτίμηση της τεχνικής εικόνας παραμένουν αυξημένες οι πιθανότητες να βρίσκεται σε εξέλιξη το καθοδικό κύμα C, ο καθοδικός στόχος του οποίου είναι δυνατό να προσδιοριστεί στην περιοχή 1190-1230 μονάδων όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

FTSE25

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική υποχώρησε στις 3475 μονάδες.

Ο FTSE25 συνέχισε ήπια διορθωτικά σε μια συνεδρίαση που παρά το αρνητικό πρόσημο υπήρχαν και το θετικό στοιχείο της επιστροφής από τα χαμηλά όπου ο δείκτης δέχθηκε μεγάλη πίεση. Διατηρεί αμετάβλητη την τεχνική εικόνα και την καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Παραμένει ενεργός ο καθοδικός σχηματισμός ΩΚΩ του οποίου ο καθοδικός στόχος βρίσκεται στην περιοχή των 3192 μονάδων. Η γενική εκτίμηση της τεχνικής εικόνας δεν παρουσιάζει αλλαγή ενώ ισχύει η πιθανότητα να βρίσκεται σε εξέλιξη το καθοδικό κύμα C ο καθοδικός στόχος του οποίου είναι δυνατό να προσδιοριστεί στην περιοχή 2900-3050 μονάδων όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

ΔΤΡ

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στις 1268 μονάδες

Ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε ήπια διορθωτικά επιστρέφοντας στο κλείσιμο από τα χαμηλά της ημέρας όπου οι τραπεζικοί τίτλοι δέχθηκαν μεγάλη πίεση. Διατηρεί χωρίς αμφιβολία την ισχύουσα καθοδική τάση όπως και την πιθανότητα υποχώρησης προς την περιοχή των 1110 μονάδων λόγω έλλειψης στηρίξεων μέχρι το επίπεδο αυτό.

ΑΔΜΗΕ

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική υποχώρησε στα 2,33€

Η μετοχή της ΑΔΜΗΕ άγγιξε τον ΕΜΑ200, τον διέσπασε προσωρινά στο χαμηλό της ημέρας, βρήκε στήριξη και γύρισε ανοδικά. Είναι θετικό στοιχείο η επιβεβαίωση της στήριξης του ΕΜΑ200 που μπορεί να προκαλέσει και κάποια ανοδική αντίδραση μέχρι τον ΕΜΑ30. Δεν υπάρχει κάποια σηματοδότηση ενώ παραμένει ενεργός ο σχηματισμός ΩΚΩ που έχει καθοδικό στόχο στα 2,08€.

Viohalco (ΒΙΟ)

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική υποχώρησε στα 6,04€.

Η τιμή της μετοχής της Viohalco ολοκλήρωσε την συσσώρευση στην περιοχή πέριξ του ΕΜΑ200 επιβεβαιώνοντας τη διάσπασή του και συνέχισε έντονα καθοδικά για να φτάσει στην στήριξη στα 5,23€ την οποία τελικά διέσπασε καθοδικά και αν δεν καταφέρει να την ανακτήσει άμεσα τότε δύσκολα θα αποφύγει την κίνηση προς τα 4,60€-4,70€.

ΟΠΑΠ

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική (URL) υποχώρησε στα 17,10€ (κλείσιμο).

Η μετοχή του ΟΠΑΠ συνέχισε ήπια καθοδικά χωρίς αλλαγή στην τεχνική της εικόνα. Διατηρείται η μεσοπρόθεσμης καθοδική τάση ενώ παραμένει ενεργός και ο καθοδικός σχηματισμός ΩΚΩ που έχει καθοδικό στόχο στην περιοχή των 15,03€.

Τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ)

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στα 4,16€ (κλείσιμο).

Η τιμή της μετοχής της Πειραιώς αντέδρασε ήπια ανοδικά παραμένοντας όμως υπό την πίεση του ΕΜΑ30 με αρκετές πιθανότητες να δοκιμάσει την παλιά στήριξη στα 3,57€. Παραμένει ενεργός ο σχηματισμός ΩΚΩ με δύο αριστερούς «ώμους» που έχει καθοδικό στόχο στην περιοχή των 3,50€. Έτσι αν αποτύχει να κρατηθεί στη στήριξη σύντομα θα επιτύχει τον καθοδικό στόχο και θα αυξηθούν οι πιθανότητες προσέγγισης του ΕΜΑ200.

DAX

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Τρέχουσα τάση: Ανοδική

Το όριο μεταβολής της τάσης σε καθοδική ανέβηκε στις 17746 μονάδες

Ο γερμανικός δείκτης μετά την επίτευξη νέου υψηλού 120 ημερών έτους στις 18567 μονάδες γύρισε διορθωτικά χωρίς κάποια αρνητική σηματοδότηση. Διατηρεί την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Dow Jones

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Τρέχουσα τάση: Καθοδική

Το όριο μεταβολής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στις 39807 μονάδες

Ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones μετά την επίτευξη του υψηλού 120 ημερών στις 39888 μονάδες γύρισε έντονα καθοδικά και πέτυχε ταυτόχρονα την διάσπαση του ΕΜΑ30 και την οριακή διάσπαση του ορίου αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης. Έτσι η μεσοπρόθεσμη τάση αντιστράφηκε σε καθοδική.

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας αντέδρασε ανοδικά αλλά δεν κατάφερε την υπέρβαση του ΕΜΑ30 με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί καμία μεταβολή στην τεχνική εικόνα. Αν δεν ανακτηθεί άμεσα ο ΕΜΑ30 είναι πιθανή η καθοδική συνέχεια προς τις 37.500 μονάδες.

NVIDIA

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Τρέχουσα τάση: Ανοδική

Το όριο μεταβολής της τάσης σε καθοδική ανέβηκε στα 857,7$.

Η μετοχή της Nvidia αφού πλησίασε πάρα πολύ στο υψηλό 120 ημερών στα 974$ γύρισε διορθωτικά με την τάση όμως να διατηρείται οριακά ανοδική. Βρίσκεται υπό κατασκευή ένας σχηματισμός διπλής κορυφής που μπορεί, αν ενεργοποιηθεί στη συνέχεια, να εντείνει τη διόρθωση.

Σε κάθε περίπτωση σηματοδότηση για ανατροπή της ανοδικής τάσης θα δοθεί με διάσπαση του ΕΜΑ30 και του ορίου αλλαγής της τάσης σε καθοδική που βρίσκονται αρκετά κοντά στη τιμή της μετοχής.

PFIZER

Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/04/24

Τρέχουσα τάση: Καθοδική

Το όριο μεταβολής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στα 28,37$.

Η μετοχή της Pfizer συνέχισε καθοδικά και πέτυχε αρχικά τη καθοδική διάσπαση του ΕΜΑ30 και στη συνέχεια τη διάσπαση του ορίου μεταβολής τη τάσης σε καθοδική σηματοδοτώντας την αντιστροφή της σε καθοδική. Με μεγάλες πιθανότητες η δοκιμή της στήριξης στα 26,13$.

Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας

Keywords
Αναζητήσεις
amesi-analysi-ti-symvainei-me-tis-metoches-ton-peiraios-admie-viohalco-kai-opap.htm
Τυχαία Θέματα
Άμεση, Πειραιώς ΑΔΜΗΕ Viohalco, ΟΠΑΠ,amesi, peiraios admie Viohalco, opap