Ανοίγουν τα σύνορα με Ιταλία: Σταδιακή άρση περιορισμών από 15 Ιουνίου

13:50 9/6/2020 - Πηγή: Mononews

Αίρονται σταδιακά από τη Δευτέρα οι περιορισμοί μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ανακοίνωσαν από κοινού ο Ιταλός ΥΠΕΞ Λουίτζι Ντι Μάιο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,

Την άρση των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όπως είπε ο υπουργός, προηγήθηκε για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ιταλία

σε σχέση με τον κορονοϊό, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Δένδια είναι «ραγδαίως βελτιούμενα».

«Η Ελλάδα αίρει από την προσεχή Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα τους όποιους περιορισμούς» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα «οι Ιταλοί φίλοι μας να περάσουν και φέτος τις διακοπές στη χώρα μας».

Απαντώντας σχετικά, ο Ιταλός υπουργός δήλωσε:

«Είμαστε ευτυχείς για την απόφαση να αρθούν οι περιορισμοί για τους Ιταλούς στην Ελλάδα» είπε ο Ιταλός υπουργός, ενώ θύμισε ότι ανοίγει και ο ιταλικός τουρισμός στον κόσμο. Υπογράμμισε επίσης ότι θέση της Ρώμης είναι να υπάρχει ενιαία πολιτική και όχι κατακερματισμός στην τουριστική αγορά.

«Ξεχωριστές, ad hoc συμφωνίες δεν θα είναι σύννομες» σημείωσε.

Για την κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε αυτοί να κατευθυνθούν στις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, εκείνες δηλαδή που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι η ΕΕ έχει ανάγκη από ένα σύστημα ίσης ευθύνης όλων των κρατών- μελών, προκειμένου όλοι να σηκώσουν στον ίδιο βαθμό το βάρος της διαχείρισης των ροών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διαδικασία της διεύρυνσης της Ε.Ε. εκφράζοντας πλήρη στήριξη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα