ΑΒΑΞ: Έδωσε την καλύτερη προσφορά για έργο 72,8 εκατ. της ΕΡΓΟΣΕ – MononewsTV

Ο ΑΒΑΞ έδωσε την καλύτερη προσφορά για το σιδηροδρομικό έργο της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά στην ηλεκτροκίνηση στο Τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, σύμφωνα με πηγές του mononews.

Η εισηγμένη έδωσε έκπτωση της τάξης του 11,4% (64,8 εκατ. ευρώ)  για το έργο συνολικής αξίας 72,8 εκατ. ευρώ  επικρατώντας των προσφορών της κοινοπραξίας

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Mytilineos και της Intrakat – Σιδηροδρομικά Έργα.

Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η υπογραφή της σύμβασης. Από εκεί και έπειτα αναμένεται η εκκίνηση των εργασιών, η οποία εκτιμάται πως θα χρειαστεί 30 μήνες.

Γεγονός και το οποίο σημαίνει, πως εάν τα έργα ξεκινήσουν εντός του 2022, τότε το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης στη μονή γραμμή από το Παλαιοφάρσαλο έως την Καλαμπάκα, η οποία έχει μήκος 81,2 χιλιόμετρα.

Το εν λόγω τμήμα θα είναι ηλεκτροκινούμενο και θα περιλαμβάνει  συστήματα Σηματοδότησης και Τηλεπικοινωνιών και αυτόματη προστασία συρμών ETCS. Έτσι το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Θεσσαλία, για το οποίο αναμένεται και η προκήρυξη άλλων έργων θα γίνει εφάμιλλο με αυτό των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Δικτύων.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!  https://bit.ly/3de5Kl9

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα