Χρηματιστήριο: Γιατί γυρίζει η Alpha, μαζεύει η Ελλάκτωρ – Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Aegean

H αγορά διατηρεί τις 900 μονάδες που είναι η αμέσως επόμενη στήριξη και διατηρεί ανέπαφο το σενάριο περαιτέρω αντίδρασης.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μετοχή της Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,10#ifrm25{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig25:hover + #ifrm25,#ifrm25:hover,#trig25:active + #ifrm25,#ifrm25:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom:

19px;left: 0px; z-index: 100;} καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, στις 28 Ιουνίου 2021 αναμένεται να οριστεί η record date (ημερομηνία καταγραφής) για την δημόσια προσφορά της αύξησης κεφαλαίου περίπου 800 εκατ. ευρώ με την παράδοση των Νέων Μετοχών να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.

Επίσης τις 24 Ιουνίου συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να αποφασίσει για την συμμετοχή στην αύξηση και κατά το πιθανότερο θα συμμετάσχει πλήρως με το 10,95% που κατέχει επενδύοντας 88 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα ως προς τα μη τραπεζικά blue chips η προσοχή στρέφεται στην Ελλάκτωρ, όπου και η σημερινή γενική συνέλευση εξελίσσεται με προβλήματα. Το 48,62% ψήφισε σε ποσοστό 84,26% κατά της συμμετοχής των εφοπλιστών στη συνέλευση, ακολουθώντας το σκεπτικό του κ. Μυλωνογιάννη. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του κατασκευαστικού Ομίλου, Γιώργος Μυλωνογιάννης, δεν έκανε δεκτή την εκπροσώπηση της Greenhill Investments των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Ο κ. Μυλωνογιάννης επικαλέστηκε τυπικούς λόγους που σχετίζονται με τα νομιμοποιητικά έγραφα που έχει στη διάθεσή της η Ελλάκτωρ από την εταιρεία Aiolos Investor, που λειτουργεί για λογαριασμό της Farallon (το fund που έχει πουλήσει τις μετοχές στην Greenhill).

Θεωρεί ότι δεν υπάρχουν σε αυτά οι λέξεις «εξουσιοδοτώ» ή «εκχωρώ» τα δικαιώματα από την Aiolos στην Greenhill.

Οι απώλειες στο «χαρτί» έχουν περιοριστεί, με τη μετοχή να βρίσκεται στο επίπεδο των 1,54 ευρώ, στην προοπτική να τρέξει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ.

Κέρδη σχεδόν 5% για την Aegean και τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς αναμένεται η κρατική ενίσχυσή ύψους 120 εκατ. ευρώ μετά την ΑΜΚ των 60 εκατ. ευρώ ενώ θετικά επιδρούν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ότι η Βρετανική Κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους για τις χώρες της Ευρώπης.

Από σήμερα 22/6 ισχύουν οι αλλαγές στον FTSE 25 με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να εισέρχεται και τη Fourlis να διαγράφεται.

Σήμερα οι μετοχές ΠΛΑΙΣΙΟ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,0475 ευρώ.

Αύριο 23/6 είναι η ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος διανομής αδιανέμητων κερδών προηγούμενων χρήσεων της QUEST στα 0,30 ευρώ ανά μετοχή (0,285 ευρώ καθαρό).

Επίσης στις 24/6 ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα ύψους το οποίο καθαρό ανέρχεται στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή ( 0,342 ευρώ καθαρό).

«Ασανσέρ» η μετοχή της Jumbo, με απώλειες οριακά άνω του 1,5%, παρά το γεγονός ότι ο Απόστολος Βακάκης εξετάζει άλλες λύσεις για να περιορίσει το υψηλό μεταφορικό κόστος για τα προϊόντα που εισάγει από την Κίνα.

Απώλειες και για την Πειραιώς, ενώ πάνω από 1% ενισχύεται η ΕΤΕ και οριακά θετικά η Eurobank.

Πιέσεις 1,7% στον Μυτιληναίο, στα 15,54 ευρώ, και 0,8% για την Μότορ Όιλ, ενώ ο ΟΠΑΠ έχασε τα 13 ευρώ.

Αγορές με κέρδη πάνω από 1% σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, στα 15,22 ευρώ, και ΕΥΔΑΠ.

Διαβάστε επίσης:

Αγορά κρυπτονομισμάτων: Πώς χάθηκαν σχεδόν 300 δισ. δολάρια από την Παρασκευή

Bitcoin: H υποχώρηση κοντά στα 30.000 δολάρια δημιουργεί φόβους για ευρύτερο selloff

Γ. Κωνσταντάτος (Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης) στο mononews: Ο δήμος μας από φτωχός συγγενής των νοτίων προαστίων εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή

Keywords
Τυχαία Θέματα