Χρηματιστήριο: Πάρτι στις μετοχές του Σ. Κόκκαλη, πέμπτη συνεχόμενη άνοδος για MIG και η αγορά στις 900 μονάδες!

Με ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ και τις τράπεζες στο ρελαντί, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε στις 900 μονάδες (ακριβώς), με οριακή άνοδο 0,33%.

Σε ένα ξερό περιβάλλον, αφού ο καθαρός τζίρος διαμορφώθηκε στα 33,5 εκατ. ευρώ, με 40 εκατ. ευρώ συνολικά (περί τα 6,57 εκατ. ευρώ πακέτα, κυρίως σε Eurobank και

ΟΠΑΠ), η αγορά δείχνει δυναμική και αναρριχάται. Και τούτο διότι φαίνεται ότι η επόμενη μέρα για τη χώρα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έκαναν την Ελλάδα και πάλι πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης.

Τα θετικά για τη χώρα…

Η Moody’s μπορεί να επισημαίνει τις επιπτώσεις για τη χώρα από την κλιματική αλλαγή, αλλά δεν βλέπει να δημιουργείται δημοσιονομική ταραχή, στοιχείο που ενδιαφέρει πρωτίστως τους ξένους επενδυτές. Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους περίπου 2,5 έως 3 δισ. ευρώ από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων έργων για την πολιτική προστασία και την αναδάσωση.

Στις 9 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε 4 δισ. ευρώ σε προχρηματοδότηση στην Ελλάδα στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων NextGen της ΕΕ, που ισοδυναμεί με το 13% του των επιχορηγήσεων και των δανείων της χώρας στο πλαίσιο της διευκόλυνσης ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, η Bank of America κατατάσσει Eurobank και Εθνική Τράπεζα στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της από την Ευρώπη, ενώ και στην Alpha Βank δίνει επίσης σύσταση αγοράς.

…και ο γρίφος του MSCI και της Πειραιώς

Την ίδια ώρα μένει να φανεί το αν η Morgan Stanley, ενόψει της τριμηνιαίας αναθεώρησης του MSCI, θα συμπεριλάβει ή θα αφαιρέσει κάποια ελληνική μετοχή. Οι πληροφορίες επανέρχονται και αναφέρουν ότι τελικά θα επανέλθει στον Small Cap η Πειραιώς, μετά την γκάφα της… προσθαφαίρεσης την Δευτέρα που μας πέρασε. Τυχόν είσοδος της Πειραιώς, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει αγορές μεταξύ 8-10 εκατ. ευρώ. Σήμερα στη μετοχή ο τζίρος που έγινε ήταν της τάξης των 2,2 εκατ. ευρώ, διακινώντας 1,785 εκατ. τεμάχια, για να κλείσει οριακά στο «+», στα 1,44 ευρώ.

Στα 2,52 ευρώ σκαρφάλωσε η Εθνική, στα 0,804 ευρώ η Eurobank και στα 1,147 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank – και οι τρεις με κέρδη περί το 0,5%.

Από εκεί και πέρα, με κέρδη πάνω από 5% έκλεισε η Ελλάκτωρ, στa 1,42 ευρώ.

Νέα υψηλά τεσσάρων μηνών για τη ΔΕΗ, στα 9,35 ευρώ και 434 χιλιάδες κομμάτια, αντίδραση 1,8% για την ΕΥΔΑΠ, στα 7,84 ευρώ και 1,8% για τον ΟΠΑΠ, που ξεκίνησε κάτω από τα 12 ευρώ, για να κλείσει στα 12,26 ευρώ.

Ζάλισαν τα υψηλά 13 ετών στον ΟΤΕ, με τη μετοχή να οπισθοχωρεί στα 15,80.

Στον Μυτιληναίο, παρά την κίνηση στα 15,99 ευρώ, η μετοχή έκλεισε με απώλειες λίγο πάνω από 1%, στα 15,69 ευρώ.

Ως προς την Jumbo ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στα όρια των 13 ευρώ, για να περιοριστεί η αρχική πτώση στα 13,20 ευρώ. Διακυμάνσεων συνέχεια στην Τέρνα Ενεργειακή, που από τα 11,84 ευρώ βρέθηκε στα 11,56, για να κλείσει χαμηλότερα στα 11,70 και απώλειες λιγότερες του 1%.

Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική για την MIG, η οποία κατέγραψε άνοδο πάνω από 13%.

Πάρτι στις μετοχές Κόκκαλη

Το ράλι συνεχίζεται στην Ιντραλότ με 4%, αλλά και στην Ιντρακάτ με 4,57%, στο 1,945 ευρώ.

Μεγαλύτερη ήταν η αντίδραση στην Ιντρακόμ με κέρδη 7,65%, στα 2,14 ευρώ. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από… 12 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο, Πάρτι, Κόκκαλη, MIG, 900,chrimatistirio, parti, kokkali, MIG, 900