Χρηματιστήριο: Ψάχνει το νήμα της ανόδου μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να βρίσκονται πολύ κοντά στα υψηλά τεσσάρων ετών και η Wall Street να χτυπάει ιστορικά υψηλά, μάλλον τα κέρδη 43% του γενικού δείκτη του Χ.Α. από την αρχή του χρόνου φαντάζουν λίγα.

Αυτό υποστηρίζει κορυφαίος Έλληνας διαχειριστής, που θεωρεί ότι ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που θέλουν να γυρίζουν πτωτικά οι αγορές το 2020, λόγω των εκτιμήσεων για παγκόσμια ύφεση, το Χ.Α. έχει ακόμα περιθώρια διαφοροποίησης.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ξεκίνησε την Πέμπτη ελαφρώς ανοδικά, έπειτα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, αγγίζοντας τις 864 μονάδες και με

τις συναλλαγές πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, πάνω από τα 11 εκατ. Ευρώ, αλλά με 5 εκατ. Ευρώ πακέτα (2 εκατ. στην Eurobank και 250 χιλιάδες στον ΟΤΕ).

Οι τράπεζες αντιδρούν με κέρδη πάνω από 2% ο κλάδος τους που αγγίζει τις 837 μονάδες, με την Alpha να προσεγγίζει το 1,79 ευρώ, την ΕΤΕ τα 2,82, την Eurobank, τα 0,866 ευρώ και την Πειραιώς, τα 2,95 ευρώ. Στις δύο τελευταίες τα κέρδη είναι μεγαλύτερα από 2% και περί τη μία ποσοστιαία μονάδα στις δύο πρώτες.

Δυναμική από την αναβάθμιση της S&P παρατηρείται για δεύτερη μέρα στην ΔΕΗ που ενισχύεται στα 3,10 ευρώ και με άνοδο 1,2%. Στο 1,70 ευρώ και άνοδο πάνω από 1% για την Ελλάκτωρ, η μετοχή της οποίας «χτυπήθηκε» στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας, προφανώς λόγω του ΔΕΦΑ στην Κύπρο. Κίνηση στα 17,88 ευρώ για την Jumbo και γενικώς από τις μετοχές που διακινούνται, η πλειονότητα ενισχύεται, 45 ανοδικές, έναντι 25 πτωτικών.

Στα small caps για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ενισχύεται ο Δρομέας σχεδόν 7% και όγκο πάνω από 13 χιλιάδες τεμάχια. Ασανσέρ η MLS που σήμερα σημειώνει κέρδη 4%, αλλά έχουν μειωθεί αισθητά οι όγκοι του προηγούμενου διαστήματος, σχεδόν 2% τα κέρδη για τα Πλαστικά Θράκης, αφού το Brexit μετατίθεται για τον Ιανουάριο.

Απώλειες στα 13,43 ευρώ για τον ΟΤΕ, παρά την αύξηση των κερδών.

The post Χρηματιστήριο: Ψάχνει το νήμα της ανόδου μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα