Χρυσός: Με κέρδη 3,3% έκλεισε ο Απρίλιος

Με απώλειες έκλεισαν την Μεγάλη Τρίτη οι τιμές του χρυσού, υποχωρώντας σε χαμηλό μίας εβδομάδας, ωστόσο ο Απρίλιος έκλεισε με συνολική άνοδο 3,3% για το πολύτιμο μέταλλο, έχοντας μάλιστα βρεθεί κατά τη διάρκειά του σε νέο ιστορικό υψηλό , στα 2.431 δολάρια ανά ουγγιά.

Ειδικότερα το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού σημείωσε πτώση 2,2% στα 2.304,9 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή spot υποχώρησε κατά 1,7% στα 2.394,08 δολάρια η ουγγιά.

Η αγορά του χρυσού αναμένει την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης

της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της FED, η οποία ξεκίνησε σήμερα, όπου αναμένεται να αποφασίσει άλλη μια διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα.

Το ενδιαφέρον θα στραφεί περισσότερο στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, μετά το τέλος της συνεδρίασης, και τα όσα θα πει για τον επίμονο πληθωρισμό και την πολιτική της FED το επόμενο διάστημα.

Η αγορά αναμένει πως ο Πάουελ μπορεί να μιλήσει για ανάγκη για περεταίρω διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις ελπίδες για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τον χρυσό.

Διαβάστε επίσης

Μοτοδυναμική: Απόφαση του ΔΣ για μεταβίβαση 76.606 ιδίων μετοχών σε στελέχη

Ο πόλεμος της Greek Mafia πίσω από τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα – Πώς συνδέονται

Πολωνία: Έρευνα για πιθανές σχέσεις αξιωματούχου του πετρελαϊκού ομίλου Orlen με τη Χεζμπολάχ

Keywords
Αναζητήσεις
chrysos-me-kerdi-33-ekleise-o-aprilios.htm
Τυχαία Θέματα