ΔΕΗ blue: Φορτίστε πιο οικονομικά, ταξιδέψτε άνετα και με ασφάλεια το Πάσχα!

Πιθανώς να ετοιμάζεστε για ταξίδι εν όψη των εορταστικών αυτών ημερών.

Πριν, όμως, ταξιδέψουμε αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι σημαντικό να παίρνουμε μέτρα για την ασφάλεια μας και των συνανθρώπων μας. Τέτοια μέτρα οδικής ασφάλειας, είναι τα εξής:

– Έλεγχος στα μηχανικά μέρη του οχήματος προτού ξεκινήσεις το ταξίδι σου.

– Ρύθμιση της πίεσης των ελαστικών για υψηλό φορτίο, ενόσω είναι κρύα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

– Έλεγχος/αντικατάσταση των μάκτρων των υαλοκαθαριστήρων.

– Καθαρισμός των τζαμιών του οχήματος για βέλτιστη ορατότητα.

Καθαρισμός του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

– Τήρηση των προδιαγραφών φόρτου του οχήματος με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Φρόντισε , επίσης, το φορτίο να μην επηρεάζει την ορατότητα του οδηγού ή την ευστάθεια του οχήματος.

– Αποφυγή πιθανών ωρών αιχμής π.χ. Παρασκευή απόγευμα ή Κυριακή/Δευτέρα βράδυ.

– Ενημέρωση, από τις εφαρμογές των αυτοκινητόδρομων ή πλοήγησης GPS, για την πρόβλεψη κίνησης των επόμενων ωρών.

– Μέριμνα για την κατάσταση του οδηγού. Οδηγούμε ξεκούραστοι προκειμένου να έχουμε πλήρη διαύγεια και έλεγχο κατά την διάρκεια του ταξιδιού

– Χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους.

– Τήρηση των ορίων ταχύτητας και των αποστάσεων ασφαλείας (ταχύτητα διπλάσια της απόστασης, π.χ. με ταχύτητα 100km/h διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον 50m από το προπορευόμενο όχημα).

– Αποφυγή χρήσης της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης εάν δεν συντρέχει σημαντικός λόγος.

– Ξεκούραση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 90 λεπτά), κατά την διάρκεια του ταξιδιού, σταματώντας με ασφάλεια (ΣΕΑ).

– Διευκόλυνση των προσπεράσεων.

Επιπλέον , για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν ηλεκτρικά, αξίζει να έχουν υπόψη τους ότι με αφορμή τις επικείμενες διακοπές του Πάσχα, η ΔΕΗ blue δίνει την δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες ΔΕΗ blue να φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματά τους χρησιμοποιώντας τους ταχυφορτιστές ΔΕΗ blue σε προνομιακή τιμή.

Ειδικότερα η ταχυφόρτιση DC/HPDC προσφέρεται στην τιμή της AC φόρτισης. Αυτή η προσφορά ισχύει για τα εγγεγραμμένα μέλη από την Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο και οι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν της έκπτωσης καθ’ όλη τη διάρκεια των παραπάνω ημερών. Κοινώς, τα μέλη ΔΕΗ blue, πληρώνουν 0,40€/ kWh (τιμή AC) αντί 0,52€ / kWh (τιμή DC) & 0,59€ / kWh (τιμή HPDC), για το προαναφερθέν διάστημα.

Από τη στιγμή που φορτίσαμε, είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε. Πριν το ηλεκτρικό Πασχαλινό σου ταξίδι, καλό είναι να έχεις κατεβάσει στο κινητό σου την ανανεωμένη εφαρμογή PPC blue και να έχεις υπόψιν σου και τα εξής:

1. Προγραμμάτισε το ταξίδι σου μέσω της υπηρεσίας PPC blueTrips ώστε να ξέρεις πόσες kWh ενέργεια θα χρειαστείς συνολικά και πως θα αξιοποιήσεις τα δημόσια σημεία φόρτισης που βρίσκονται κοντά στο δρόμο προς τον προορισμό σου.

2. Οδήγησε αποδοτικά: Απόφυγε τις απότομες μεταβολές ταχύτητας του αυτοκινήτου και αξιοποίησε στο έπακρο την δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας του οχήματος.

3. Κάνε κράτηση στους προτεινόμενους ταχυφορτιστές: Έτσι εξαλείφεις την πιθανότητα αναμονής για φόρτιση. Μπορείς να κάνεις κράτηση του ταχυφορτιστή της επιλογής σου έως και 30 λεπτά πριν από την στιγμή της άφιξης στο σημείο φόρτισης.

4. Αποθήκευσε «αγαπημένους» φορτιστές: Προσθέτεις τους δημόσιους φορτιστές που βρίσκονται στο μέρος που θα κάνεις διακοπές για να τους βρίσκεις ακόμα πιο εύκολα πριν από κάθε φόρτιση.

Διαβάστε επίσης:

Alfa Romeo Tonale σε προσφορά!

Mercedes GLA: Σε πιο προσιτές τιμές!

Tesla Model 3 με 340kw (460PS)!

Keywords
Αναζητήσεις
dei-blue-fortiste-pio-fthina-taxidepste-me-asfaleia-to-pascha.htm
Τυχαία Θέματα