Δόμνα Μιχαηλίδου: Διατήρηση όλων των επιδομάτων και ενίσχυση με νέα

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα διατηρήσει και παράλληλα θα ενισχύσει όλα τα επιδόματα που δίνονται σήμερα γνωστοποίησε η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως τόνισε, προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά είναι η προστασία της οικογένειας, αλλά και των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ΣΚΑΙ,

η υφυπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται επίδομα ύψους 2 χιλιάδων ευρώ για κάθε γέννα που θα πραγματοποιηθεί από την 1/1/2020, το οποίο θα αφορά στις γυναίκες κάτω των 30 ετών. Το μέτρο αυτό εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιθυμεί να δώσει κίνητρα σε νεαρά άτομα, που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια και αδυνατούν, λόγω οικονομικής ανεπάρκειας.

Ταυτόχρονα, η κα Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι θα εφαρμοστεί αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να δίνεται στην μητέρα το δικαίωμα να λαμβάνει άδεια τοκετού, όποτε εκείνη το επιθυμεί.

Όπως γνωστοποίησε, επιπροσθέτως, στις δηλώσεις της, έχει έρθει σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους, με το οποίο πραγματοποιεί διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.

Η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, επισημαίνοντας ότι για φέτος τα παιδιά είναι επιπλέον 27.000, σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός «Βοήθεια στο σπίτι» και ότι θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι, για ορισμένα υψηλά επιδόματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει «ταβάνι».

The post Δόμνα Μιχαηλίδου: Διατήρηση όλων των επιδομάτων και ενίσχυση με νέα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα