Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024!

Με προορισμό τις Σπέτσες, έλαβαν μέρος στο εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 80 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα από τα μισά ήταν κατασκευασμένα πριν το 1970.

Για ακόμη μια φορά τα πληρώματα είχαν δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δυο κατηγορίες, την Classic Regularity με έξι ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 53km και την Touring με λιγότερες ειδικές διαδρομές και χαμηλότερες ταχύτητες. Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Παρασκευής στα Ίσθμια.

Τα αυτοκίνητα και των δύο κατηγοριών αρχικά ακολούθησαν κοινή διαδρομή περνώντας από Ρυτό, Σοφικό,

Αγγελόκαστρο, Δήμαινα, Κολιάκι, Τραχειά, Καρατζάς, Ηλιόκαστρο και Θερμησία, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τον τερματισμό του πρώτου σκέλους στο Πόρτο Χέλι, ενώ η κατηγορία Touring ακολούθησε μια συντομότερη διαδρομή.

Αυτοκίνητα και πληρώματα πέρασαν με το πλοίο από την Κόστα στις Σπέτσες όπου παρατάχθηκαν στο χώρο μπροστά από το Poseidonion Grand Hotel, αποτελώντας αντικείμενο θαυμασμού για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Φέτος ανάμεσά τους στάθμευσε και το ηλεκτρικό όχημα «Yoyo» του χορηγού μας, Instacar. Το βράδυ παρόλη την βροχή πληρώματα και συντελεστές της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν στο επιβλητικό σαλόνι του ξενοδοχείου.

Το Σάββατο το πρωί, πληρώματα και αυτοκίνητα ξεκίνησαν με πολύ δυνατό αέρα ο οποίος δυσχέρανε τις εργασίες της οργάνωσης, για το δεύτερο σκέλος, τον καθιερωμένο γύρο του νησιού με την τελευταία ειδική διαδρομή της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες τερμάτισαν τελικά στην Αγ. Παρασκευή όπου ακολούθησε το παραδοσιακό πικ-νικ στην παραλία, προσφορά του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών, του Συλλόγου Γυναικών των Σπετσών και του Poseidonion Grand Hotel.

Οι συμμετέχοντες απολάμβαναν την θάλασσα και τη λιακάδα στις chaise-longue ενώ ο μουσικός και d.j. Τζόνυ Βαβούρας έπαιζε ιδανική καλοκαιρινή μουσική. Νωρίς το μεσημέρι, τα αυτοκίνητα πέρασαν από το δυτικό μέρος του νησιού και το παλιό λιμάνι ενώ μερικά από αυτά επισκέφθηκαν το καρνάγιο του Κορακή.

Στη συνέχεια επέστρεψαν και στάθμευσαν τα οχήματά τους μπροστά από το ξενοδοχείο.

Με τα χρώματα της δύσης ο πρόεδρος Γιώργος Αλεβιζόπουλος τίμησε χορηγούς και τοπικούς φορείς και στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι νικητές της γενικής κατάταξης της Regularity και της Touring αλλά και των επί μέρους κατηγοριών.

Μετά την απονομή ακολούθησε δείπνο με μπουφέ στο ξενοδοχείο με όλους τους συμμετέχοντες, παλαιότερους και νεοεισερχόμενους στο χώρο να γίνονται μια παρέα κάτω από τους ήχους του Τζόνυ Βαβούρα.

Όπως και πέρσυ, έτσι και φέτος την εκδήλωση πλαισίωσαν αρκετά νέα και νεαρά στην ηλικία πληρώματα. Κάτι το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον του χώρου!

Την Κυριακή, όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την εκδήλωση και το μαγευτικό νησί των Σπετσών, ανταλλάσσοντας ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Νικητές στις δύο βασικές κατηγορίες αναδείχθηκαν οι εξής:

Regularity

1οι Δ. Καλογεράς με Alfa Romeo GT 1300 Junior, 1972

2οι Andonov Georgi – Andonova Yordanka με Mercedes Benz 190E, 1984

3οι Γ. Κατσαούνης – Μ. Μανσόλας, με Porsche 911 Coupe, 1965.

Touring

1οι Ν. Χρυσανθόπουλος – Σ. Χρυσανθόπουλος με Fiat 127, 1979

2οι Ν. Παπαδήμας – Σ. Ιωαννίδου με Nissan 200SX 1991

3οι Α. Νικολαΐδης – Φ. Μπαλλή με Alfa Romeo Alfetta GT, 1978.

Διαβάστε επίσης:

F1: Αλλάζει τις ισορροπίες η αποχώρηση Νιούι!

H Ολυμπιακή φλόγα κινείται ηλεκτρικά!

Οδηγούμε τη Mercedes A35 AMG

Keywords
Αναζητήσεις
earino-rali-filpa-2024-1.htm
Τυχαία Θέματα