Επαμεινώντας Λογοθέτης: Δικαστική διαμάχη της Karlog Shipping με την βρετανική Imperial Shipping

15:24 3/4/2024 - Πηγή: Mononews

Σε δικαστική διαμάχη έχει εμπλακεί η βρετανική ναυτιλιακή Imperial Shipping με την Karlog Shipping του εφοπλιστή Επαμεινώντα Λογοθέτη, με αφορμή την απώλεια φορτίου και την επακόλουθη, αδικαιολόγητη, όπως ισχυρίζεται, κατάσχεση πλοίου της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε έγγραφα που κατέθεσε στο UK Companies House, «αμφισβητεί έντονα» την

απαίτηση της Karlog Shipping, ιδιοκτήτριας του φορτηγού πλοίου Jade I (χωρητικότητας 25,000 dwt, κατασκευής 1998), για 1,77 εκατομμύρια δολάρια, συν έξοδα και τόκους, σχετικά με την απώλεια φορτίου που βρισκόταν στο κατάστρωμα του, κατά την διάρκεια καταιγίδας στον Βισκαϊκό Κόλπο του Βορείου Ατλαντικού Ωκεανού.

Όπως αναφέρει το tradewinds, η υπόθεση θα κριθεί από την διαιτησία στο Λονδίνο τον Ιούλιο.

«Εξακολουθούμε να είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν φέρουμε ευθύνη», δήλωσε η Imperial για το περιστατικό που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2021.

Επισημαίνει ότι οι δικηγόροι της, της δίνουν ποσοστό επιτυχίας στην υπόθεση μεταξύ 65% και 70%, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τα P&I clubs να προτείνουν συμβιβασμό, όπως εκτιμά.

Σύμφωνα με την Imperial Shipping, η ελληνικών συμφερόντων Karlog Shipping, κατάφερε να πείσει αιγυπτιακό δικαστήριο να συλλάβει το πλοίο της, Timberland (χωρητικότητας 20,100 dwt, κατασκευής 2000), τον Ιανουάριο του 2023 στην Αλεξάνδρεια.

Στη συνέχεια απαίτησε ποσό 850.000 δολαρίων και 10,9 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποζημιωθεί για τα χρήματα που κατέβαλε σε αποζημιώσεις λόγω του φορτίου που χάθηκε.

Η Imperial κατέθεσε εγγυήσεις στην Αίγυπτο για να απελευθερώσει το πλοίο της και στην συνέχεια, προχώρησε σε ανταγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, για την αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτήρισε, σύλληψη, με το σκεπτικό ότι το Timberland ανήκει σε θυγατρική εταιρεία, την Midlife Shipping.

Ποια είναι η Karlog Shipping

H Karlog Shipping ιδρύθηκε το 1973 από τον Επαμεινώνδα Λογοθέτη και σήμερα διαχειρίζεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, διαθέτει στόλο με επτά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, εκ των οποίων τα τρία ανήκουν στην θυγατρική της Sunberry Oceanways Ltd.

Η εταιρεία απασχολεί 14 άτομα στα γραφεία της και περίπου 200 άτομα στα πλοία της.

Ο διαφοροποιημένος στόλος της μεταφέρει ένα ευρύ φάσμα φορτίων, όπως σιτηρά, γεωργικά προϊόντα, χάλυβα, ορυκτά κ.λ.π.

Διαβάστε ακόμη:

Drydel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Ναυπηγεί δέκα πλοία

Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα 6,5 εκατ.δολαρίων και ναυπηγεί 6 πλοία

Η CMA CGM παρέλαβε δύο νεότευκτα πλοία

Keywords
Τυχαία Θέματα