Φάμελλος: «Χθες επιχειρήθηκε να γίνει ξανά εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι »

«Σε ένα τραγικό συμβάν, μια τραγωδία, που έχει συνδεθεί με τόσους πολλούς θανάτους, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος όταν ξανασυζητάμε και φέρνουμε στη μνήμη μας τον πόνο και τη θλίψη », τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας, ωστόσο, ότι «χθες επιχειρήθηκε να γίνει ξανά εκμετάλλευση αυτής της τραγωδίας».

«

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι κανείς δεν χαίρεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την απόφαση. Όμως είναι γεγονός ότι αυτή η τραγωδία συνδέθηκε με πολιτικά ζητήματα και πολιτική διαχείριση, και οφείλω να καταθέσω, με σεβασμό στους ανθρώπους που χάθηκαν, ότι αρκετοί πολιτικοί χώροι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία στο Μάτι. Μετατράπηκε σε κεντρικό στοιχείο της πολιτικής, πολλές φορές έξω από τα πραγματικά δεδομένα, όχι της απώλειας ζωών, αλλά των πραγματικών αιτιών και των ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Φάμελλος.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην κατάθεση που είχε κάνει ο κ.Μητσοτάκης στον ΟΗΕ, μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, « ότι είχαμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, το οποίο οι συνθήκες και του χώρου και της προετοιμασίας της πολιτείας, μετέτρεψαν σε μη αντιμετωπίσιμο ».

« Τότε είχαμε συμφωνήσει όλοι να γίνει το πόρισμα ‘Γκόλνταμερ’, το οποίο ήταν μια μεγάλη τομή. Είχε συμφωνήσει μάλιστα και ο κ.Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση και εγώ προσωπικά είχα την ευθύνη τότε λόγω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που υπηρετούσα.

Δυστυχώς δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα από τότε με βάση το πόρισμα σε επίπεδο πρόληψης. Μία από τις παρακαταθήκες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι προσλήψεις δασολόγων και μηχανικών για τα δασαρχεία, τις δασικές υπηρεσίες, και τα παρατηρητήρια δόμησης.

Τις είχαμε εγκρίνει. Δεν προχώρησε τίποτε από τα δύο. Όσον αφορά την προετοιμασία της πολιτείας στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, το πρώτο σχέδιο για τη δημόσια πολιτική πρόληψης πυρκαγιών έγινε το 2019. Και η εφαρμογή του καθυστερεί», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην αθώωση της Ρένας Δούρου ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε ότι «η Ρένα Δούρου δεν κρύφτηκε πίσω από καμία ασυλία. Δεν βλέπουμε όμως το ίδιο να ισχύει σήμερα σε άλλες περιπτώσεις πολιτικών προσώπων. Ωστόσο δεν πρέπει να προχωρούμε σε συμψηφισμούς στις τραγωδίες.

Κανένα πολιτικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύφτηκε πίσω από ασυλία ή το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Ο Νίκος Τόσκας παραιτήθηκε και δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ την ασυλία ή το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Η Ρένα Δούρου ζήτησε επίσπευση της δίκης.

Δυστυχώς πάνω στη Ρένα Δούρου επικεντρώθηκε ένα μεγάλο πολιτικό μέτωπο διαχείρισης και εκμετάλλευσης του πόνου και της θλίψης. Η συζήτηση που γίνεται σήμερα στοχεύει στην πολιτική εκμετάλλευση και όχι στο τι πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί».

Επιπρόσθετα, ο Σ. Φάμελλος έκανε λόγο για « παραπληροφόρηση » όσον αφορά το ζήτημα της αλλαγής του κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ. « Το βούλευμα της παραπομπής για τη δίκη στο Μάτι έλεγε ότι δεν δημιουργείται ευνοϊκότερο ή δυσμενέστερο περιβάλλον από τις προβλέψεις των ποινικών κωδίκων. Είναι απολύτως ψευδές αυτό που λέει η Κυβέρνηση και ο κ.Φλωρίδης », τόνισε.

Παράλληλα ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας της δικαιοσύνης που συνδέεται με την αξιοπιστία της Δημοκρατίας ». « Για τις υποκλοπές δεν έχουμε απαντήσεις, έχουμε επισκεφθεί και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια », είπε, προσθέτοντας ότι « υπάρχει επίσης σοβαρότατο θέμα με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ».

Κληθείς να σχολιάσει την ένταξη του ‘Αρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ.Φάμελλος ανέφερε ότι «ο ‘Αρης Σπηλιωτόπουλος έχει καταθέσει πολλές φορές την άποψή του για θέματα Δημοκρατίας και κράτους δικαίου με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ».

« Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο δημοκρατίας, το αποφασίσαμε και στο Συνέδριό μας, γιατί η δημοκρατία μας υποβαθμίζεται. Και αυτό σημαίνει μια ακόμα πιο ενισχυμένη συμμαχία με όλους του ανθρώπους της δημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου.

Από αυτή την άποψη, η συνεργασία με το δημοκρατικό κέντρο, ναι χρειάζεται. Χρειάζεται γιατί έχουμε κρίσιμα θέματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης στη χώρα μας », σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Santander: Στα 2,8 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο

Lamda: Αποχωρεί η COO Κωνσταντίνα Καρατοπούζη

ΕΟΔΥ: Προειδοποιήσεις για τον Δάγκειο πυρετό σε ταξιδιώτες και επισκέπτες από το εξωτερικό

Keywords
Αναζητήσεις
famellos-chthes-epicheirithike-na-ginei-xana-ekmetallefsi-tis-tragodias-sto-mati-.htm
Τυχαία Θέματα