Γερμανία: Αντιδράσεις για το άνοιγμα μόνο των καταστημάτων έως 800 τ.μ.

Αντιδράσεις προκαλεί στις τοπικές κυβερνήσεις αλλά και σε βιομηχανικού ομίλους στη Γερμανία η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνηση να επιτρέψει το άνοιγμα μόνο των καταστημάτων έως 800 τ.μ.

Μεταξύ των καταστημάτων που επιτρέπεται να ανοίξουν περιλαμβάνονται  αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, καταστήματα ποδηλάτων αλλά και βιβλιοπωλεία, ενώ αντίθετα μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια και μεγαλύτερα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Ωστόσο, η απόφαση προκάλεσε την «γκρίνια» κάποιων πρωθυπουργών τοπικών κυβερνήσεων, οι οποίοι ζητούν ταχύτερα βήματα άρσης των

περιορισμών, προκειμένου να περιοριστεί η ήδη μεγάλη οικονομική ζημιά.

Αντιδράσεις ωστόσο υπήρχαν και από μεγάλες εταιρείες, όπως η Signa Holding GmbH που διαχειρίζεται την αλυσίδα Galeria Karstadt Kaufhof. Ο όμιλος, που χάνει 80 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις κάθε εβδομάδα που τα καταστήματά μένουν κλειστά, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας  να αποσυρθεί το όριο των 800 τμ.

Από την πλευρά του ο Πήτερ Αλτμάιερ δείχνει πως κατανοεί την απογοήτευση των μεγάλων καταστημάτων, αλλά επισημαίνει πως τα μικρότερα καταστήματα έχουν λιγότερα αποθεματικά και τους είναι πολύ πιο δύσκολο να επιβιώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα