Γιατί η μετοχή της Πειραιώς κλυδωνίζει το ταμπλό – Τι λέει η Κεφαλαιαγορά

Άκρως επιθετικές είναι οι πωλήσεις που βγαίνουν στην μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, παρασύροντας τα χαρτιά των υπόλοιπων μετοχών του κλάδου.

Πάνω από 20,6% ανέρχονται οι πιέσεις στην Πειραιώς ΠΕΙΡ -17,05% 0,73#ifrm104{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig104:hover + #ifrm104,#ifrm104:hover,#trig104:active + #ifrm104,#ifrm104:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom:

19px;left: 0px; z-index: 100;} με την μετοχή να υποχωρεί στα όρια των 70 λεπτών, διακινώντας περισσότερα από 17,1 εκατ. τεμάχια.

Το ίδιο ανήσυχοι είναι και οι επενδυτές στα παράγωγα, καθώς κι εκεί εντοπίζονται μεγάλος όγκος συναλλαγών, αφού οι long παίκτες φαίνεται ότι μετέτρεψαν στις θέσεις τους σε short, με το συμβόλαιο λήξεως Ιουλίου να υποχωρεί κάτω και από τα 68 λεπτά.

Η κατάσταση επιβαρύνεται περισσότερο, δεδομένου ότι την Παρασκευή, 19/3 λήγουν οι σειρές των παραγώγων, (τριμήνου, μηνός).

Το mononews.gr επικοινώνησε για το θέμα και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με πηγές της να αναφέρουν ότι « η γ.σ. της Πειραιώς θα αποφασίσει τους ειδικότερους όρους της αύξησης».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς που αναλύουν την πρόταση της διοίκησης για την αύξηση κεφαλαίου και το reverse split, δημιουργούνται ερωτηματικά, καθώς δίδεται η εντύπωση ότι οι παλαιοί μέτοχοι είναι αυτοί που θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν το νέο αποθεματικό της τράπεζας για τον συμψηφισμό των ζημιών, χωρίς να τους επιστραφούν μετρητά ή να τους διατεθούν νέες μετοχές.

Ταυτόχρονα, για να ενισχύσουν τη θέση τους στη μετοχή, καλούνται να συμμετάσχουν σε αύξηση κεφαλαίου με book building, με την τιμή να καθορίζεται σε δεύτερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί οι Ιταλοί δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το Sunrise

Έτσι θα γίνει η ΑΜΚ της Πειραιώς: Τα «μυστικά» του reverse split για 16,5 μετοχές και πού ποντάρουν οι επενδυτές

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει ρευστότητα και μέσω της Κάρτας του Αγρότη 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα