Η μομφή Τσίπρα θα πετύχει αυτογκόλ- Διευκολύνει τον Μητσοτάκη κι ευνοεί τον Ανδρουλάκη

Tη στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεχόταν την μεγαλύτερη ίσως πίεση από την εκλογική της νίκη του 2019, λόγω της κακής διαχείρισης της κρίσης της κακοκαιρίας, κι ενώ είχαν αρχίσει οι αλληλοκατηγορίες των διαφόρων υπευθύνων, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής.

Όμως, την μόνη που δεν πλήττει με αυτήν του την κίνηση, είναι η κυβέρνηση. Ίσα ίσα που την ευνοεί, καθώς την βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Αφενός, επιβάλλει σιωπητήριο στις διαφοροποιήσεις

και ενισχύει τη συσπείρωση της Ν.Δ. Αφετέρου, την ώρα που επλήγη η εικόνα της αποτελεσματικότητας και του “επιτελικού κράτους“, δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να συγκρίνει την απόδοση της κυβέρνησής του με την αντίστοιχη του Αλέξη Τσίπρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, σύγκριση που είναι, προφανώς, καταλυτική.

Τέλος, η συζήτηση -αναγκαστικά θα γενικευθεί και θα μεταφερθεί στα συνολικά πεπραγμένα της κυβέρνησης. Και εδώ θα επιδιωχθούν συγκρίσεις που μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοούν.

Τούτων δοθέντων είναι προφανές πως η μομφή, κατ’ ουσίαν , στρέφεται εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) να πλησιάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θέλει να δείξει μέσω της μομφής πως αυτός είναι η πραγματική  εναλλακτική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα του η πραγματική αντιπολίτευση, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) από τη βουλή.

Μόνο που και σε αυτό το επίπεδο η επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως προβληματική. Δείχνει πως δεν έχει αντιληφθεί ότι η στασιμότητα,  ή και η υποχώρηση του κόμματος του στις δημοσκοπήσεις, κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στην υστερική και κυνική αντιπολίτευσή του στα θέματα της πανδημίας και όχι μόνο. Και αντίστροφα, η άνοδος του ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ) σχετίζεται και με την προσπάθειά του να διαμορφώσει την εικόνα μιας αξιόπιστης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου μια αναμέτρηση “σκληρού ροκ” στη βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής, δεν ευνοεί τον Αλέξη  Τσίπρα, αλλά το Νίκο Ανδρουλάκη που δε θα μετάσχει σε αυτήν, αλλά θα λέει “νηφάλια” την άποψή του από… μακριά.

Επομένως, η πρόταση μομφής είναι “μια τρύπα στο νερό” και θα αποδειχθεί αυτογκόλ.

Η κυβέρνηση θα παραμείνει και θα λάβει μία δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης μέσα σε ένα μήνα (έπειτα από εκείνη του Προϋπολογισμού). Και μετά από αυτό, θα έχει ξεχαστεί και το φιάσκο στην αντιμετώπιση του χιονιά, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουν ακόμη … χειρότερες μέρες, καθώς η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει άλλον ένα λόγο να του ασκεί κριτική.

Διαβάστε επίσηςΠρόταση μομφής: Σύσκεψη στο ΚΙΝΑΛ – Τί θα κάνει ο ΑνδρουλάκηςΤσίπρας: Με την πρόταση μομφής ελπίζει ότι θα ανακόψει την άνοδο του ΚΙΝΑΛΑνδρουλάκης: Ναι στην πρόταση δυσπιστίας, Όχι στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Όχι σε εκλογές εν μέσω πανδημίας

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα