Ιδού το νέο Lexus RX!

Η Lexus παρουσιάζει το νέο μεγάλο πολυτελές RX SUV, ανοίγοντας νέους σχεδιαστικούς και τεχνολογικούς ορίζοντες.

Πίσω στο 1998, το πρώτο μοντέλο RX ίδρυσε την κατηγορία της αγοράς των πολυτελών SUV. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της κατηγορίας ήταν το RX 400h το 2005. Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιο βασικό μοντέλο της Lexus έχοντας στο ενεργητικό του 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις –

300.000 από τις οποίες στην Ευρώπη. Η νέα, πέμπτη γενιά του μοντέλου περιλαμβάνει ένα αμάξωμα με ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος.

Η σχεδιαστική ομάδα είχε ως σημείο αναφοράς την σχεδιαστική κληρονομιά του μοντέλου για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως RX, αλλά ταυτόχρονα καινούργιο. Στο εσωτερικό, η θέση του οδηγού προσφέρει άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή ‘χέρια στο τιμόνι, μάτια στον δρόμο’. Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με το νέο σύστημα πολυμέσων Lexus Link Mutlimedia μία οριζόντια οθόνη αφής 14 ιντσών και απομακρυσμένες λειτουργίες με δυνατότητα πρόσβασης μέσω της εφαρμογής Lexus Link για smartphone.

Για να διαμορφώσει την οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’ του νέου RX, η Lexus βελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, τη μείωση βάρους, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης, προκειμένου να δημιουργήσει έναν πιο φυσικό διάλογο ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον οδηγό. Ο βελτιωμένος χειρισμός και η απόκριση βασίζονται σε μία εξέλιξη της πλατφόρμας GA-K της Lexus που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους.

Το νέο RX διατίθεται με μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτροκίνητων συνόλων στην Ευρώπη. Το RX 450h+ 2.5L είναι το πρώτο RX που υιοθετεί την plug-in υβριδική τεχνολογία της Lexus. Το υβριδικό ηλεκτρικό RX 350h 2.5L τοποθετείται ως μία αποτελεσματική εναλλακτική λύση έναντι των κινητήρων βενζίνης και diesel μικρότερου κυβισμού, όπως και των ήπιων υβριδικών.

Για πελάτες που αναζητούν πιο συναρπαστικές επιδόσεις, η Lexus εισάγει το πρώτο της υπετροφοδοτούμενο υβριδικό μοντέλο που εστιάζει στις επιδόσεις, το RX 500h 2.4T, που διατίθεται με το καινοτόμο σύστημα ελέγχου κίνησης DIRECT4. Η Lexus προσφέρει επίσης το RX 350 με ένα νέο, turbo βενζινοκινητήρα 2.4lt.

Το RX επωφελείται από την τρίτη γενιά του Lexus Safety System, με βελτιωμένο Pre-Collision System, νέο Proactive Driving Assist και προαιρετικό Extended Safety Package. Επίσης, διατίθεται με το Safe Exit Assist της Lexus, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα ηλεκτρονικό σύστημα απασφάλισης θυρών που εμποδίζει το άνοιγμά τους στην πορεία οχημάτων ή δικυκλιστών που πλησιάζουν από πίσω.

Παρότι το νέο RX έχει το ίδιο συνολικό μήκος με το τρέχον μοντέλο, το καπό έχει επιμηκυνθεί και το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 60 mm. Οι σμιλεμένες επιφάνειες στα πάνελ των θυρών, τα προεξέχοντα πίσω φτερά και οι ζάντες των 21 ιντσών προσδίδουν αίσθηση δυναμισμού. Το χαρακτηριστικό οπτικό εφέ της ‘αιωρούμενης οροφής’ που δημιουργείται από τη μαύρη πίσω κολόνα παραμένει. Διατίθενται εννέα εξωτερικά χρώματα. Λεπτοί προβολείς LED με τρεις projectors προσφέρονται με τη νέα έκδοση RX Luxury και, με σύστημα BladeScan Adaptive High-beam System (AHS) στο μοντέλο F SPORT Performance.

Άλλες εκδόσεις χρησιμοποιούν projectors. Αυτοί τοποθετούνται πάνω από τα φώτα ημέρας και διαθέτουν φωτισμό επιφάνειας που έχουν ισχυρή τρισδιάστατη εμφάνιση και σιλουέτα. Οι προβολείς των ανώτερων εκδόσεων έχουν κομψό φωτισμό “fade-in”. Οι εμπρός προβολείς ομίχλης και τα φώτα στροφής είναι διακριτές μονάδες, ενσωματωμένες σε δακτυλίους τοποθετημένους χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα.Στο πίσω μέρος, όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα σε μία ‘φωτεινή μπάρα’ σχήματος L με μονό φακό που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του οχήματος και αγκαλιάζει τις γωνίες, υπογραμμίζοντας το νέο λογότυπο της LEXUS.

Οι εξωτερικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν ειδικές ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με 10 ακτίνες και ματ μαύρο φινίρισμα, μαύρες ράγες οροφής και εξωτερικούς καθρέπτες, μασίφ μάσκα με ειδικό πλέγμα σε piano black, εμπρός και πίσω προφυλακτήρες F SPORT, μαύρο σήμα F SPORT στο εμπρός φτερό και πρόσθετα μαύρα διακοσμητικά από ανοξείδωτο ατσάλι στις πόρτες και τους προφυλακτήρες. Διατίθενται έξι εξωτερικά χρώματα για την έκδοση F SPORT Performance, συμπεριλαμβανομένου του νέου Sonic Copper.

Η καμπίνα διατηρεί στοιχεία που απεικονίζουν τη χειροποίητη πολυτέλεια ‘Takumi’ της Lexus και απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις. Ακόμα και η αίσθηση ανοίγματος και κλεισίματος και ο ήχος των θυρών μπήκε στο μικροσκόπιο της ομάδας εξέλιξης. Το RX διατίθεται με μία νέα, μεγαλύτερη πανοραμική οροφή με ανοιγόμενο εμπρός τμήμα. Για να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή θέα από τα πίσω καθίσματα, το κεντρικό πλαίσιο έχει τη μικρότερη δυνατή διατομή χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια στις συγκρούσεις.  Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει στον οδηγό να έχει μία πιο βαθιά, πιο διαισθητική σύνδεση με το αυτοκίνητο, που καθιστά ευκολότερο τον έλεγχο σύμφωνα με τις προθέσεις του.

Η φιλοσοφία Tazuna δίνει το παρών σε λεπτομέρειες όπως το νέο σύστημα πολυμέσων: η μεγάλη οθόνη αφής 14 ιντσών και η υιοθέτηση φυσικών διακοπτών για λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά ελαχιστοποιούν την κίνηση της κεφαλής του οδηγού. Η αρθρωτή σχεδίαση και η θέση των κύριων πηγών πληροφοριών – όργανα, οριζόντια οθόνη στην κεντρική κονσόλα και προαιρετικό head-up display – σημαίνουν ότι ο οδηγός μπορεί να προσλαμβάνει άμεσα τις πληροφορίες καθώς προβάλλονται στο ευρύτερο οπτικό πεδίο του.

Η σχεδίαση προσφέρει περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών και καλύτερη θέα στο πλάι και μπροστά. Η χωρητικότητα του πίσω χώρου αποσκευών είναι 612 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους, πάνω από το δάπεδο..

Κάτω από το δάπεδο, υπάρχει επιπλέον χώρος για εργαλεία και μικρότερα αντικείμενα ενώ προαιρετικές μπάρες οροφής προορίζονται για τη μεταφορά εξοπλισμού όπως μπαγκαζιέρες οροφής και βάσεις ποδηλάτων. Για την έκδοση Luxury διατίθενται απαλές δερμάτινες επενδύσεις στο νέο χρώμα Dark Sepia, καθώς και στα Ammonite Sand και Hazel, με μαύρα ένθετα.

Οι ίδιοι χρωματισμοί διατίθενται για τις δερμάτινες επενδύσεις από ημιανιλίνη των εκδόσεων Rapture με λεπτομέρειες από ξύλο σε Ash Sumi Black και τη νέα επιλογή Dark Bamboo. Οι επενδύσεις θυρών και οι ώμοι των καθισμάτων έχουν ένα νέο ανάγλυφο μοτίβο σχήματος L που δημιουργεί ένα εφέ σκιάς, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή Ιαπωνική αισθητική Kageri (dark shadow).

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Διαβάστε επίσης

F1 Βέλγιο: Εύκολη νίκη Φερστάπεν

Keywords
Τυχαία Θέματα