Ημερολόγιο 2ης καραντίνας: 20η βδομάδα, 19 – 26/3

Καταγράφω όσα ζούμε, θα τα θυμόμαστε μετά από χρόνια, καθώς είναι το μεγάλο  δράμα της γενιάς μας.

Η καταμέτρηση στην Ελλάδα είναι: 247.992 κρούσματα, 7701 νεκροί.Αυτή τη βδομάδα είχαμε 17.675 κρούσματα, 2019 περισσότερααπό την προηγούμενη βδομάδα.Υπάρχει μια διάχυτη απογοήτευση για την επίμονη αύξηση κρουσμάτων παρά το απαγορευτικό.Ο αριθμός θανάτων, ήταν 44 περισσότεροι από την προηγούμενη βδομάδα, ήτοι 404 σε 7 μέρες. Ένα χωριό δηλαδή τη βδομάδα.Το δημόσιο

σύστημα υγείας, ειδικά στην Αττική βρίσκεται στα όρια του.Μου περιέγραφε φίλος ιδιώτης γιατρός που μετέφερε στον Ευαγγελισμό, έκτακτο περιστατικό: Πολεμικές καταστάσεις! Κι εμείς στη κοσμάρα μας!Διασωληνωμένοι είναι 706, 61 περισσότεροι από την προηγούμενη βδομάδα.Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει παγιωθεί στις 33.000 ημερησίως. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις 505 χιλιάδες άνθρωποι.Η εβδομάδα αυτή είχε ένα ανακουφιστικό κενό, χάρη στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.Εορτάστηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσία αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών και του πρίγκηπα Κάρολου, τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

H κόρη μου ζωγράφισε τη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Σημαντική επιτυχία της χώρας μας, η Ελλάδα έβαλε τα καλά της στα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης.Τα χρώματα της σημαίας μας έλαμψαν όπου υπάρχει ελληνισμός στον κόσμο.Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τριγύρναγα με την BMW M440i.Όχι δεν είχε ρεύμα – μπαταρίες, μόνο γκάζια και αλητείες.Απίστευτο κι όμως αληθινό, χιόνισε δυνατά στα ορεινά, τέλη Μαρτίου.Κάναμε μια αγχολυτική βόλτα την Κυριακή μέσα στο Μαίναλο, τι ομορφιά Θεέ μου.

Η αντίθεση καταπράσινο ανθισμένο τοπίο και φρέσκο χιόνι μαγική.Απαραίτητη για να αντέξεις την ασχήμια και την ένταση της Αθήνας.Αισθάνεσαι την ενέργεια από την κλεισούρα να διαχέεται παντού. Η πρωτεύουσα μοιάζει με τόπος μαρτυρίου.Το έχουμε πει πολλές φορές, το απαγορευτικό αφορά κυρίως τους Αθηναίους.Στην επαρχία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη βολεύουν.Γιατί και «καμαρούλα μια σταλιά 2χ3» να παίζει, βγαίνεις έξω στη φύση, ξεφεύγεις.Στην Αθήνα μέσα – έξω τσιμέντο, πόσο ν’ αντέξεις βλέποντας “Drive to Survive” στο Netflix;Πρεμιέρα για τη F1 αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν.Όλοι με ρωτούν τι βλέπω: Βλέπω κόντρα Χάμιλτον, Φερστάπεν για τον τίτλο και σε ρόλο ρυθμιστή τον Ρικιάρντο με τη βελτιωμένη McLaren Mercedes.

Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC.Μια πολύ σημαντική είδηση για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό σε μια κρίσιμη χρονιά για τον τουρισμό όπως η φετινή.Ένεκα η αργία της Εθνικής εορτής άδραξα την ευκαιρία και έκανα μια ηλεκτρική ποδηλατάδα από Παπάγου, Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη, Μαραθώνα.

Είχα στα χέρια μου το KTM Flite που είναι φτιαγμένο για πολλά χιλιόμετρα.Η κίνηση στους δρόμους έχει αυξηθεί εκ νέου παρά τους διαδημοτικούς περιορισμούς.Καθώς οι έλεγχοι είναι υποτονικοί μετά τα επεισόδια.

Οδήγησα για λίγες ώρες την αμιγώς ηλεκτρική BMW ix3. Κρατήστε πως είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που παρουσιάζει η BMW μετά από χρόνια.Το προηγούμενο ήταν το iΠολύ γκάζι, σταθερότητα, άνεση, κρύβει εν μέρει το βάρος της. Εντυπωσιακό όχημα. Περισσότερα άμα την εκτενή δοκιμή.Ευτυχώς έχουμε κι αυτά και ξεχνιόμαστε γιατί τα βράδια μέσα, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή δουλεύοντας. Άντε στην καλύτερη μπροστά στο τζάκι.Αλλάζει και η ώρα την Κυριακή, μεγαλώνει η μέρα.To Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε ν’ ανοίξουν τα σχολεία 5 Απριλίου. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζετε ποιου έτους…Εννοείται θα μου πείτε…Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε πως το μηνιαίο κόστος από το λουκέτο στο λιανεμπόριο είναι περί το 1,4 δις.Οπότε η κυβέρνηση καλείτε να μαντέψει τι θα σκάσει πρώτα; Εσύ, το ΕΣΥ, ή το μαγαζί; Ίδωμεν…Ξεπεράσαμε τις 140 μέρες καραντίνα, πάμε για δεύτερο Πάσχα εντός, εντός, επί τα αυτά και βλέπουμε.Βαστάτε γιατί λαλήσαμε!

Διαβάστε επίσης:

To Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει φέτος στο WRC!

F1 Μπαχρέιν: Το πρωτάθλημα αρχίζει!

Δοκιμάζουμε ηλεκτρικό ποδήλατο με ABS!

Keywords
Τυχαία Θέματα