Ήπια αύξηση του πετρελαίου με το βλέμμα στη Fed

Η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε μία μικρή αύξηση την Δευτέρα, παραμένοντας κάτω από τα 90 δολάρια. Αν και το πετρέλαιο παρουσίασε μία μικρή άνοδο, είναι φανερό, ότι πιέζεται από το ύψος της αύξησης του δολαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ισχυρότερο δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα που εκφράζονται σε δολάρια πιο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων και τείνει να επιβαρύνει το πετρέλαιο.

Το

συμβόλαιο εκπλήρωσης του Οκτωβρίου του WTI ανέβηκε κατά 62 σεντ ή 0,7% για να οριστεί στα 85,73 δολάρια το βαρέλι.

Τι αναφέρουν οι αναλυτές

Κατά πάσα πιθανότητα οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο είναι βέβαιο ότι θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού αυτή την εβδομάδα για να τιθασεύσουν τον υψηλό πληθωρισμό και υπάρχει κάποιος κίνδυνος άνοδος πλήρους 1 ποσοστιαίας μονάδας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Πολλοί έμποροι δεν κινήθηκαν προκειμένου να  περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε ο Kissler. Η αγορά έχει επίσης πιεστεί από προβλέψεις για χαμηλότερη ζήτηση, όπως η πρόβλεψη της περασμένης εβδομάδας από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας ότι θα υπάρξει μηδενική αύξηση της ζήτησης το τέταρτο τρίμηνο.

Η κατάσταση του ΟΠΕΚ

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι υπό την ηγεσία της Ρωσίας, γνωστός ως OPEC+, έπεσαν κάτω από τον στόχο παραγωγής πετρελαίου κατά 3,583 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Αύγουστο, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο. Τον Ιούλιο, ο OPEC+ έχασε τον στόχο του κατά 2,892 εκατομμύρια bpd.

«Ενώ η είδηση ​​ότι ο ΟΠΕΚ έχασε τους στόχους παραγωγής του κατά περισσότερα από 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα θα έπρεπε να ήταν θετική για το αργό, η μακροοικονομική πτυχή των αυξήσεων επιτοκίων και μιας πιθανής ύφεσης αλλάζει τα δεδομένα», δήλωσε ο Dennis Kissler, ανώτερος αντιπρόεδρος. διαπραγμάτευσης στην BOK Financial.

Διαβάστε επίσης

Ήπιες απώλειες κατέγραψε ο χρυσός

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

Χρηματιστήριο: Ο δεύτερος χαμηλότερος τζίρος του 2022 με την ΔΕΗ και την ΕΤΕ να φρενάρουν τον δείκτη πάνω από τις 830 μον.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήπια, Fed,ipia, Fed