Ισπανία: Ποια είναι η πολυεθνική που έβαλε «μπροστά» τις μηχανές παραγωγής

Μια από τις μεσαίου μεγέθους βιομηχανίες της Ισπανίας που εξάγει σε 20 χώρες τα μηχανήματα της, απασχολεί 351 άτομα και έχει κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης 46,8 εκατ. ευρώ,  έβαλε σήμερα μπροστά τις μηχανές παραγωγής.

Το αφεντικό της Ισπανικής εταιρείας Nicolas Correa SA, Jose Ignacio Nicolas Correa αποφάσισε να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο του και δήλωσε ότι «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με βάρδιες με ρυθμιζόμενες εισόδους και εξόδους για να αποφύγουμε συγκεντρώσεις προσωπικού», προσθέτοντας πως θα δοθεί εξοπλισμός

προστασίας σε όλους τους εργάτες.

«Η υγεία των εργατών πρέπει να είναι εγγυημένη. Αν πληγεί έστω και στο ελάχιστο, η δραστηριότητα δεν μπορεί να ξαναρχίσει», δήλωσε.

Η εταιρία παράγει μηχανές για εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, αεροπορικές εταιρίες κλπ.  Η εταιρία ιδρύθηκε το 1947 ενώ η μετοχή της διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης από το 1989. Την Πέμπτη η μετοχή έκλεισε στα 3,80 ευρώ.

Το 2019 ο τζίρος της ανήλθε στα 74 εκατ. ευρώ και τα μετά φόρων κέρδη στα 8.2 εκατ. ευρώ. Η έδρα της είναι στο Burgos και η μητρική εταιρία έχει 4 θυγατρικές.

Η Ισπανία είναι από τις  χώρες που έχουν δεχθεί το χειρότερο πλήγμα από την πανδημία , ενώ από σήμερα προχωρά σε σταδιακά χαλάρωση του lockdown. Έτσι, καθώς η χώρα εισέρχεται στον δεύτερο μήνα του lockdown, μερικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τηλεργασία, ανάμεσα στις οποίες αυτές των οικοδομών και των κατασκευών, μπόρεσαν σήμερα να επαναλειτουργήσουν, προκαλώντας επικρίσεις από μερικούς περιφερειακούς ηγέτες οι οποίοι εκφράζουν φόβους για αναζωπύρωση της Covid-19.

Ωστόσο για την πλειονότητα του πληθυσμού εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα περιορισμού στο σπίτι, ενώ καταστήματα, μπαρ και δημόσιοι χώροι θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ μάσκες προστασίας δίνονταν σήμερα το πρωί στους πολίτες στους κύριους σταθμούς δημόσιων συγκοινωνιών της Ισπανίας, καθώς η κυβέρνηση χαλάρωσε το αυστηρό lockdown που είχε επιβάλει για να συγκρατήσει την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 17.500 ανθρώπους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Fernando Grande-Marlaska δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι η ισπανική αστυνομία άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια μάσκες νωρίς το πρωί σε περιφέρειες που η σημερινή ημέρα δεν είναι δημόσια αργία.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, δήλωσε την Κυριακή (12/4/2020) πως η απόφαση για την επανεκκίνηση μερικών τομέων της οικονομίας ελήφθη έπειτα από διαβούλευση με επιτροπή επιστημονικών εμπειρογνωμόνων και οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων θα εξαρτηθεί από την πορεία της μάχης εναντίον του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός σάρωσε την Ισπανία

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την επιδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί έφτασαν συνολικά τους 17.489, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 517 σε σχέση με την Κυριακή (12/4/2020).

Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 169.496 από 166.019 την προηγούμενη μέρα.  Πρόκειται για μικρότερη ημερήσια αύξηση τόσο στον αριθμό των νεκρών όσο και των κρουσμάτων.

Jose Ignacio Nicolas Correa, πρόεδρος της Ισπανικής εταιρείας Nicolas Correa SA
Keywords
Τυχαία Θέματα