Κανελόνια με σπανάκι: Πεντανόστιμα και θρεπτικά

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γευστικό, τα κανελόνια με σπανάκι είναι ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή είναι του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Για τα κανελόνια με σπανάκι θα χρειαστούμε:

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο3-4 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο2 κ.σ. μέλι800 γρ. ντομάτα κονκασέ250 γρ. νερό1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδοβασιλικό, φρέσκο

Για τη γέμιση

1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο2 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκοαλάτιπιπέρι1
κιλό σπανάκι, φρέσκο50 γρ. νερό400 γρ. φέταξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη σύνθεση

2 κ.σ. ελαιόλαδο250 γρ. κανελόνια200 γρ. φέτα1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

ρόκαπιπέρι1 κ.σ. ελαιόλαδοΕκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, φρέσκο βασιλικό και σοτάρουμε.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με ξίδι βαλσάμικο. Προσθέτουμε το μέλι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και το μοσχοκάρυδο.Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε, φρέσκο βασιλικό, πιπέρι και αλάτι.

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.Προσθέτουμε τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι, το νερό και ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να φύγει η υγρασία.Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο, τη φέτα, ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, πιπέρι και αλάτι. Σπάμε την φέτα και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.Σε ένα ταψί προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη μισή σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε καλά ώστε να καλύψει όλο το ταψί.Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα μεταφέρουμε στο ταψί.Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη φέτα και το θυμάρι.Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.Σερβίρουμε με ρόκα, φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα