Κίνα: Νέο ξέσπασμα κρουσμάτων – Αποδίδεται στο άνοιγμα των σχολείων

Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, που ξεκίνησε κυρίως από ένα δημοτικό σχολείο της επαρχίας Φουτσιάν.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το ξέσπασμα οφειλόταν στον πατέρα μαθητή, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός την περασμένη εβδομάδα.

Μετά την καταγραφή 100 και πλέον νέων κρουσμάτων μέσα σε τέσσερις ημέρες, οι Αρχές της Φουτσιάν έδωσαν εντολή να υποβληθούν σε τεστ

όλοι οι δάσκαλοι και οι μαθητές σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην πόλη Πουτιάν της επαρχίας Φουτσιάν όπου ζουν περίπου τρία εκατομμύρια κάτοικοι.

Σύμφωνα με το BBC τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με το δημοτικό σχολείο.

Η ύποπτη πηγή μετάδοσης είναι ο πατέρας ενός μαθητή ο οποίος βγήκε θετικός στις 10 Σεπτεμβρίου, 38 ημέρες μετά την επιστροφή του από την Σιγκαπούρη.

Μπήκε σε καραντίνα για 21 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων έκανε εννέα τεστ, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μολύνθηκε στην Σιγκαπούρη, καθώς είναι πολύ ασυνήθιστη τόσο μακρά περίοδος επώασης.

Στο μεταξύ οι Αρχές έλαβαν μέτρα για να περιορίσουν την μετάδοση.

Τα σχολεία έκλεισαν και όποιος επιθυμεί να φύγει από την πόλη Πουτιάν πρέπει να έχει αρνητικό τεστ των τελευταίων 48 ωρών.

Τα σινεμά, τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες ανέστειλαν τις εκδηλώσεις τους σε εσωτερικούς χώρους και τα εστιατόρια μείωσαν το ωράριο λειτουργίας τους.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί και σε γύρω περιοχές ενώ σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες πρόκειται για την μετάλλαξη Δέλτα.

Διαβάστε ακόμη:

Τα σχολεία και η τρίτη δόση του εμβολίου το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησηςΠρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας στο mononews: Ελεγχόμενη αύξηση κρουσμάτων ως τα Χριστούγεννα υπό δύο προϋποθέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα