Λαχταριστά κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές.

Φτιάξτε το κλασικό και αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων με σάλτσα γιαουρτιού!

Συστατικά150 γρ. ψωμί τριμμένο600 γρ. κιμά χοιρινόαλάτιπιπέρι1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο1/2 ματσάκι δυόσμο1 αβγό, μεσαίο1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική, προαιρετικά3 κ.σ. ελαιόλαδο500 γρ. πατάτες600 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμαΜέθοδος ΕκτέλεσηςΤοποθετούμε ένα
βαθύ τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι.Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μπολ.Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αβγό, προαιρετικά τη μαγειρική σόδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια.Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, θα φτιάξουμε περίπου 28-30 τεμάχια, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με αλεύρι.Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας τα κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα.Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε σε μια φριτέζα ή σε ένα τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.

Δείτε τη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη:

Διαβάστε επίσης:

Cupcakes με 4 υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη

Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα