Μεξικό: Προειδοποιεί με αντίποινα τις ΗΠΑ αν επιβληθούν δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο

Το Μεξικό προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως θα επιβάλει αντίστοιχα μέτρα ως αντίποινα, σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, εν μέσω υποψιών για τριγωνισμό.

Όπως ανέφερε η υπουργός Οικονομίας του Μεξικού, Ρακέλ Μπουενρόστρο, οι εκκλήσεις στις ΗΠΑ για την επιβολή δασμών έχουν πολιτικά κίνητρα και δεν λειτουργούν θετικά για το εμπόριο.

Οι ΗΠΑ

προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα τη μεξικανική κυβέρνηση, μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, ζητώντας της να λάβει επείγοντα μέτρα για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη των εξαγωγών χάλυβα και αλουμινίου και την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τις εισαγωγές χάλυβα από τρίτες χώρες. Η αμερικανική πλευρά υπενθύμισε ότι η κοινή δήλωση που υπεγράφη από τις δύο χώρες το 2019 επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες να  επιβάλλουν εκ νέου δασμούς, εάν χρειαστεί.

Το Μεξικό έχει δηλώσει πως υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση του τριγωνισμού χάλυβα και αλουμινίου στη Βόρεια Αμερική.

Ο τριγωνισμός αναφέρεται σε μια κατάσταση όπου τα αγαθά παραδίδονται από τον αποστολέα στον παραλήπτη μέσω ενός μεσάζοντα, ο οποίος τιμολογεί τον τελικό καταναλωτή. Υπάρχουν προτάσεις ότι είναι δυνατός ο τριγωνισμός προϊόντων χάλυβα στη Βόρεια Αμερική με τη συμμετοχή της Κίνας, η οποία φέρεται να χρησιμοποιεί το Μεξικό ως μεσάζοντα για να προωθήσει τα προϊόντα της στην αγορά των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Στην ολομέλεια εισάγεται την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς

Deutsche Bank: «Στα μαχαίρια» διοίκηση και εργαζόμενοι για τον περιορισμό της τηλεργασίας

Αίγυπτος: Καταστροφικές οι συνέπειες αν το Ισραήλ επιτεθεί στη Ράφα

Keywords
Αναζητήσεις
mexiko-apeiloun-me-antistoicha-antipoina-tis-ipa-an-epivlithoun-dasmoi-ston-chalyva.htm
Τυχαία Θέματα