Νέο άλμα για τις τιμές πετρελαίου, υποχώρησε ο χρυσός

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε το πιο ενεργό συμβόλαιο χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, παραμένοντας πάντως πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων.

Η άνοδος του δολαρίου κατά 0,1% καθώς και η ανοδική κίνηση στις αγορές μετοχών πίεσε το πολύτιμο μέταλλο, καθώς οι επενδυτές βλέπουν πως το νέο κύμα πανδημίας που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον πιθανότατα δεν θα πλήξει με την ίδια ένταση τις παγκόσμιες οικονομίες.

Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 0,2%  στα 1.808,80 δολάρια ανά ουγγια.

Μέχρι στιγμής, το 2021 ο χρυσός υποχωρεί κατά 4,6%.

Αντίθετα ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να αφήνουν στην άκρη την αρχική ανησυχία γύρω από την Όμικρον και τις ταξιδιωτικές οδηγίες σε διάφορες περιοχές που προβλημάτισαν για το μέλλον της ζήτησης.

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις της Κίνας πως σκοπεύει να ενισχύσει την πραγματική οικονομία στη χώρα, έφεραν αισιοδοξία στην αγορά.  Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε πως ο κόσμος αναμένεται να αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας μια πτώση των παγκόσμιων αποθεμάτων κατά 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η αγορά αναμένει πάντως με ενδιαφέρον την συνεδρίαση του OPEC+ στις 4 Ιανουαρίου.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI έκλεισε με άνοδο 2.4%, στα 75,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 3,2% στα 78,60 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα