Ο Αλβέρτος του Μονακό στην Αθήνα, ποιοι βρέθηκαν στο δείπνο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το κοκτέηλ πάρτυ πριν ξεκινήσει η Εβδομάδα Μόδας και η μεγάλη επιτυχία της Μαρίνας Βερνίκου

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό επίσημος καλεσμένος στο δείπνο του Συνεδρίου Our Oceans

Στους κομψούς χώρους του Athenee έγινε το επίσημο δείπνο για τη λήξη το συνεδρίου Our Ocean 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και οργανώθηκε από τον επίτιμο Πρόξενο του Μονακό Dr. Βασίλη Αποστολόπουλο και την εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο Συνέδριο Dr. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Το δείπνο ήταν αφιερωμένο στην Μπλε

Οικονομία και τη Βιωσιμότητα και έδωσε το καλύτερο έναυσμα για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο ιστορικό εστιατόριο του κέντρου όπου επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό.

Ο Χρύσανθος Πανάς, ψυχή του Athenee, που ήταν ο πρώτος που εισήγαγε μεθόδους βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις του, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Πρίγκιπα Αλβέρτο τα βιβλία του, Athens Riviera  και Greek Islands, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Assouline και να υποδεχθεί τους καλεσμένους.

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, γνωστός για την περιβαλλοντική του δράση, ως επίτιμος καλεσμένος του Συνεδρίου, δήλωσε για μια ακόμη φορά την αγάπη του για την Ελλάδα και αναχωρεί ενθουσιασμένος από τη επιτυχή έκβαση των εργασιών  του συνεδρίου και το υπέροχο δείπνο στο Athenee.

Το μενού, που ετοίμασαν οι σεφ, ήταν τόνος Αλοννήσου μαριναρισμένος με εσπεριδοειδή, μυλοκόπι με φρέσκα νιόκι και γαρίδες και ακολούθησε ένα παγωτό Σικάγο, από τις αγαπημένες αστικές γεύσεις.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν Αρχηγοί κρατών, Υπουργοί της Κυβέρνησης και Πρέσβεις χωρών από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός της Δομηνικανής Δημοκρατίας, οι υπουργοί Ολγα Κεφαλογιάννη και Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Πόλυς με τη Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, η Κλέλια Χατζηιωάννου με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Σκορίλα, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα. Σοφία Εφραίμογλου, η Loulou Zein, o Γιώργος Προκοπίου, ο Αχιλέας Κωνσταντακόπουλος, o Xάρης Βαφειάς και ξένοι σύνεδροι.

Ρόη Αποστολοπούλου, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Παύλος ΕυθυμίουDr Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Λευτέρης ΑυγενάκηςΧρύσανθος Πανάς, Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’, Emmanuel Spanoudis, Βασίλης ΑποστολόπουλοςΧρύσανθος Πανάς, Λούλου Ζέιν

Πόλυς Χατζηιωάννου, Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Κλέλια Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος ΣκορίλαςΑχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Χρύσανθος ΠανάςΠρέσβης Εmmanuel Nanthan, Χρηστος Βαρδίκος, ο Πρωθυπουργός της Δομηνικανής Δημοκρατίας Dr. Roosevelt Skeritt, Ρόη ΑποστολοπούλουΓιώργος ΠροκοπίουΔείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Με την ευκαιρία της παρουσίας στην Αθήνα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου Α’, ο  Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, κ. Κυριάκος Κουκουλομμάτης, και το Διοικητικό Συμβούλιο παρέθεσαν επίσημο δείπνο προς τιμήν του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος βρέθηκε στην Αθήνα καθώς συμμετείχε στην 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 15 έως 17 Απριλίου 2024.

Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έχει βραβευθεί για το οικολογικό όραμά του και τη σημαντική περιβαλλοντική δράση του, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του «Πράσινου Πατριάρχη».

Το επίσημο δείπνο επιμελήθηκε το Δειπνοσοφιστήριον στην αίθουσα του 9ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με μενού που πήρε συγχαρητήρια και περιλάμβανε από καρπάτσιο από χταπόδι, σαλάτα με βασιλικό καβούρι και γαρίδες, κριθαροτο με αστακό, ντοματίνια και σπαράγγια, για να κλείσει με μήλο ποσέ και σορμπέ σοκολάτας.

Η ιστορία της Αθηναϊκής Λέσχης χαρακτηρίζεται από την εκλεκτική της πορεία και τον πολιτισμό που έχει διαμορφώσει κατά την διάρκεια των 149 χρόνων της ύπαρξής της.

Αυτήν την ιστορική ημέρα για την Αθηναϊκή Λέσχη τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ και  εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας καθώς και διακεκριμένοι επιχειρηματίες.  Ανάμεσά τους Μητροπολίτες και εκπρόσωποι της εκκλησίας, τα μέλη του Δ. Σ. της Αθηναϊκης Λέσχης κ.κ. Π. Μπεχράκης, Γ. Περβανάς, Σ. Τουμανίδης, Ι. Βαρώτσος, Π. Κουκουλομμάτης, Κ. Μπίκας, Β. Αποστολόπουος, Κ. Ιορδανίδης και Π. Ορφανός, ο Α/ΓΓΕΘΑ Στρατηγός Δ. Χούπης, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας, ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Στρατηγός εα Αλκιβιάδης Στεφανης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ Χρηστος Βαίτσης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Γεωργιος Γιακουμάκης, ο κ. Μιχάλης Σάλλας, ο κ. Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, ο κ. Αλεξόπουλος, ο κ. Καρατσιώλης, ο κ. Λ. Δροσόπουλος , ο κ. Χριστοφιλέας, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Αναμνηστική φωτογραφία από το επίσημο δείπνοΑναμνηστική φωτογραφία από το επίσημο δείπνοΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Κ. ΚουκουλομμάτηςΔείπνο Οικουμενικού Πατριάρχη: Ισχυρό «παρών» από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και επιχειρηματίεςΔ. Χριστοφιλέας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β

Το καρπάτσιο χταποδιού

Κοκτέηλ Πάρτυ πριν ξεκινήσει η Εβδομάδα Μόδας

Ο μακροβιότερος θεσμός του τομέα της μόδας στην Ελλάδα, η Athens Fashion Week ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ζάππειο με την μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στη μόδα βέβαια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ευκαιρία των 20 Χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας πριν αρχίσουν τα ντεφιλέ.

Περικλης Κονδυλάτος, Βασίλης Ζούλιας, Ορσαλία Παρθένη, Τάσος
Μητρόπουλος, Γιάννης Τόγκος με τη σύζυγό του

Η αντίστροφη μέτρηση όμως για την εβδομάδα μόδας άρχισε με ένα μεγάλο κοκτέηλ πάρτυ στο Rooftop Nyx, όπου αγαπημένοι σχεδιαστές μόδας, influencers, μοντέλα, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και όχι μόνον έδωσαν το ‘παρών’, διασκέδασαν με καταπληκτικές μουσικές επιλογές, απόλαυσαν δροσερά κοκτέηλς και υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες που είχε ετοιμάσει ο χορηγός φιλοξενίας, το πεντάστερο πολυτελές ξενοδοχείο, Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott.

Η ψυχή της Εβδομάδας Μόδας Τόνια Φουσέκη με τον μακιγιέρ Φρέντυ Καλομπράτσο

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση των συλλογών που θα παρουσιασθούν στην 34η Εβδομάδα Μόδας καθώς κάποιοι από τους συμμετέχοντες σχεδιαστές, ήλθαν συνοδευόμενοι από τη μούσα τους, ντυμένη με ρούχο της κολλεξιόν που θα παρουσιάσουν.

Ο Φρέντυ Καλομπράτσος μακιγιάρει την Κιμ Κίλιαν

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Βασίλης Ζούλιας, η Ορσαλία Παρθένη, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Δημήτρης Ντάσιος, ο Πάρης Βαλταδώρος, ο Γιάννης Τόγκος, ο Τάσος Μητρόπουλος, η Ειρήνη Αγγελόπουλος, ο Περικλής Κονδυλάτος, ο Δημήτρης Στρέπκος, η Κίμ Κίλιαν, και πολλοί άλλοι.

Ο Δημήτρης Ντάσιος με τη μούσα του

Στο τέλος του πάρτυ το Athens Fashion Week ευχαρίστησε τους καλεσμένους με goodie bags έκπληξη.

Λάκης ΓαβαλάςΜεγάλη επιτυχία η δημοπρασία της CREAID

Πάνω από 3.000 άτομα πέρασαν από τα εγκαίνια της έκθεσης με τα έργα της φιλανθρωπικής δημοπρασίας του οργανισμού CREAID που φέτος γίνεται για  6η συνεχή χρονιά.

Η διαδικτυακή δημοπρασία λήγει σήμερα, 21 Απριλίου, και η πρόεδρος του οργανισμού Μαρίνα Βερνίκου είναι πολύ χαρούμενη για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Η έκθεση «Art and Design», με τα έργα που προσέφεραν για τη δημοπρασία καταξιωμένοι καλλιτέχνες, εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας  και  συγκέντρωσε δεκάδες φιλότεχνους Αθηναίους και Αθηναίες.

Η οικοδέσποινα Μαρίνα Βερνίκου έλαμπε με το λευκό φόρεμα της, που τόνιζε την ωραία σιλουέτα της, και δεχόταν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της, αφού τα έσοδα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας που συνεχίζεται μέχρι τις 21 Απριλίου μέσω της ιστοσελίδας www.creaid.com  θα διατεθούν για την αγορά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού για το αντικαρκινικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.

Εκατόν δέκα συλλεκτικά έργα τέχνης, που δώρισαν οι καλλιτέχνες, περιλαμβάνονται στην έκθεση. Εργα καλλιτεχνών όπως οι Sophia Vari, Γιώργος Ζογκολόπουλος, Takashi Murakami, Κώστας Βαρώτσος, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Σοφία Καλογεροπούλου.

Μεταξύ των παρεβρισκομένων ήταν βέβαια ο υπερήφανος πατέρας της, Γιώργος Βερνίκος, αλλά και ο θείος της, Νίκος Βερνίκος, ο Θωμάς και η Νατάσα Λιακουνάκου, ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας με την σύζυγό του, Δρ. Αλκηστι Πρίνου, ο Χάρης Βαφειάς με τη σύζυγό του, Εμιλυ, που έχει δωρίσει ένα έργο της στη δημοπρασία, ο Τάκης Μαυρωτάς, ο Δρ. Γιάννης Αναστασάτος, η Ειρηνη Νταϊφά και πολλοί άλλοι.

H Μαρίνα Βερνίκου και ο Μίλτος Καμπουρίδης με τα παιδιά τους, Γιώργο, Ανεζια και Ντεμίλια

Η Ιουλία Τσέτη με τη Μαρίνα Βερνίκου

Ο Θωμάς και η Νατάσα Λιακουνάκου

Αλεξία Παπανδρέου, Γιώργος Βερνίκος, Ράνια Καλτή

Κέλλυ Λυκογιάννη, Εμιλυ Βαφειά, Ελίνα Βασιλάκη

Αναστασία Ζαννή, Νίκος Βερνίκος, Ντέμη Βεζυρούλη

Ο Δημήτρης Τσερτσίδης με τον Χρύσανθο Πανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μενεγάκη: Το παρασκήνιο του διαζυγίου της «ωραίας Ελένης» από το Mega

Jumbo: Γιατί οι αναλυτές βλέπουν ισχυρή ανάπτυξη και υψηλά μερίσματα τα επόμενα έτη

Υπ.Υγείας: Ποιες ειδικότητες γιατρών μπορούν να κάνουν botox και υαλουρονικό οξύ

Keywords
αθηνα, εβδομαδα, επιτυχια, μονακο, παρτυ, ολυμπιακοί αγώνες, λακης γαβαλας, γιώργος βερνίκος, ocean, μπλε, βιωσιμότητα, athens, greek, δραση, ελλαδα, σεφ, παγωτο, υπουργοι, ολγα, εβεα, χρηστος, roosevelt, σαλατα, σοκολατα, γεα, γεν, fashion, μμε, hotel, bags, art, design, εμιλυ, ειρηνη, παπανδρεου, ελενη μενεγακη, botox, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, ελευθερια ελευθεριου, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, γιώργος βερνίκος, αποτελεσματα, νιοκι, ζαππειο, μηλο, μμε, μοδα, οικονομια, σεφ, σπαραγγια, φωτογραφια, χταποδι, αγαπη, αγορα, αγωνες, αλκιβιαδης, αφιερωμενο, βαιτσης, βιωσιμότητα, βραδυ, γαβαλας, γαριδες, γεα, γεν, γευση, γινεται, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ειρηνη, εκβαση, εκθεση, ελινα, εμιλυ, εργα, εσωτερικων, ευθυμιαδης, εναυσμα, εφραιμογλου, ζησης, ζουλιας, θεοδωρα, θωμας, υαλουρονικο, ιδρυμα, ιορδανιδης, ιστορικο, καβουρι, εκδοσεις, λεσχη, ληξη, μπλε, μοντελα, νιαρχος, ξενοδοχειο, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, οραμα, παιδια, ροη, πρινου, πριγκιπας, ψυχη, συζητηση, συζυγο, συγχαρητηρια, σικαγο, σορμπε, σοφια, τασος, τμημα, τογκος, τονος, τονια, φορα, χρηστος, κωνσταντινος, athens, bags, μπεχρακης, botox, δημητρης, fashion, γευσεις, γρηγοριαδης, greek, hotel, ιουλια, κωστας, κυριακου, λακης, λευκο, μητροπουλος, ocean, ορφανος, παυλος, θειος, roosevelt, υγειας, υπεροχο, ξεκινησε
Αναζητήσεις
o-alvertos-tou-monako-stin-athina-poioi-vrethikan-sto-deipno-gia-ton-oikoumeniko-patriarchi-vartholomaio-ti-eidame-stin-evdomada-modas-kai-i-megali-epitychia-tis-marinas-vernikou.htm
Τυχαία Θέματα
Αλβέρτος, Μονακό, Αθήνα, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Εβδομάδα Μόδας, Μαρίνας Βερνίκου,alvertos, monako, athina, oikoumeniko patriarchi vartholomaio, evdomada modas, marinas vernikou