Ο εμφύλιος των εισαγγελέων για τη Novartis: Και η Τουλουπάκη καταγγέλλει τον Αγγελή – Νέα διπλή έρευνα

Σε εξέλιξη διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση

Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι καταγγελίες που ανταλλάσσουν η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο μέχρι πρότινος εποπτεύων των ερευνών της για την υπόθεση της Novartis, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Η πρώτη κατηγορεί τον δεύτερο για έφοδο στο γραφείο της και παράνομη κατάσχεση απόρρητων εγγράφων της δικογραφίας για τη Novartis.

Ο

κ. Αγγελής κατηγορεί την κα Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας καθώς, όπως λέει, ήθελε να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υπουργών χωρίς να υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους.

Πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση.

Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ο αντεισαγγελέας Δημήτρης Δασούλας θα διερευνήσει τη βασιμότητα των πρωτόγνωρων στα δικαστικά χρονικά καταγγελιών.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, μετά την πρώτη αναφορά του κ. Αγγελή (ο οποίος επί τρεις μήνες είχε την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς) με την οποία κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, ακολούθησε η αναφορά της κα Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή.

Λίγο αργότερα ο κ. Αγγελής κατέθεσε και δεύτερη αναφορά σε βάρος της κα Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα την περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής. Η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του.

Τώρα ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου σύμφωνα και με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

The post Ο εμφύλιος των εισαγγελέων για τη Novartis: Και η Τουλουπάκη καταγγέλλει τον Αγγελή – Νέα διπλή έρευνα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα