ΟΑΚΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας ΤΑΙΠΕΔ και ΤΕΕ για την ασφαλή επαναλειτουργία του

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπέγραψαν ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ,  και ο Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος του ΤΕΕ, με στόχο την γρηγορότερη και ασφαλέστερη επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (ΟΑΚΑ).

Συμφωνήθηκε η λειτουργική και στατική αποκατάσταση  των στεγάστρων «Καλατράβα» του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ,

με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το ΤΑΙΠΕΔ δρα ως Διενεργούσα Αρχή έχοντας αναλάβει τις αρμοδιότητες της ωρίμανσης και διενέργειας των διαγωνιστικών διαδικασιών, αλλά και της παρακολούθησης της εκτέλεσης των συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου. Το ΤΕΕ, ως Τεχνικός Σύμβουλος, εκτελεί κάθε συναφή δραστηριότητα για την ταχεία και ασφαλή αποκατάσταση των δομημάτων.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε: «Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ΤΕΕ, ώστε να παραδοθεί το ΟΑΚΑ ασφαλές και λειτουργικό σε όλους τους πολίτες και να αναδειχθεί και πάλι σε αθλητικό και πολιτιστικό πόλο έλξης. Με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και συνέπεια, το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΕΕ θα ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα εκσυγχρονίσουν και θα αναβαθμίσουν τη σημαντικότερη ολυμπιακή αθλητική υποδομή της χώρας μας, με πολλαπλά εθνικά και οικονομικά οφέλη».

Επιπρόσθετα, ο Γιώργος Στασινός, δήλωσε: «To TEE, υπηρετώντας το θεσμικό του ρόλο ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, συνεργάζεται με το ΤΑΙΠΕΔ για την ταχεία ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών προς επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Με την επιστημοσύνη των μελών του, στηρίζει επιστημονικά και τεχνικά την Πολιτεία. Και στο θέμα των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, στεκόμαστε αρωγοί, με επιστημονική αρτιότητα και σύγχρονες τεχνικές και τεχνολογικές προτάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Η απάντηση για τη fake φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

ΟΗΕ: Αυξημένα κατά 82% τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε 12 χρόνια

Μπλίνκεν: Αποκαλύπτει σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Keywords
Τυχαία Θέματα