Πάρτι για τους «ταύρους» του Bitcoin – Μία ανάσα από το ιστορικό υψηλό του 2021 (upd)

17:27 4/3/2024 - Πηγή: Mononews

Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κάποιος ένα λόγο που θα μπορούσε να ανακόψει το ξέφρενο ράλι του Bitcoin, το οποίο νωρίτερα ξεπέρασε και τα 67.000 δολάρια.

Λιγότερο από 5% απέχει από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων που είχε φτάσει τον Νοέμβριο του 2021, λίγους μήνες πριν καταρρεύσει υπό το βάρος χρεοκοπιών και σκανδάλων στην ευρύτερη βιομηχανία της κρυπτογράφησης.

Αυτή την ώρα το bitcoin κινείται στα 66.900 δολάρια  με άνοδο 6,70%.

Στο επίκεντρο της επιστροφής της φρενίτιδας για το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, είναι η λειτουργία των Bitcoin ETFs,

τα οποία καταγράφουν εντυπωσιακές καθαρές εκροές ύψους 7,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Δεδομένης της χαμηλής ρευστότητας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι αγορές κινούνται σε θετικό πρόσημο με την προσδοκία ότι οι σημερινές εισροές ETF θα συνεχιστούν και οι τιμές θα συνεχίσουν το ράλι», δήλωσε ο Hayden Hughes, συνιδρυτής της πλατφόρμας κοινωνικής διαπραγμάτευσης Alpha Impact στο Bloomberg.

Οι traders στοιχηματίζουν ότι η τιμή θα περάσει σύντομα το ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων, το οποίο επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid τον Νοέμβριο του 2021, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης των ETFs και του επερχόμενου halving, της περιόδου όπου η παραγωγή του Bitcoin μειώνεται στο μισό, το οποίο συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι μαζί με το Bitcoin είναι και τα υπόλοιπα tokens γνωστά ως altcoins, μεταξύ αυτών τα Cardano και Solana, αλλά και τα tokens μικρής κεφαλαιοποίησης, γνωστά ως meme coins, τα οποία αυξήθηκαν με την υποστήριξη του ράλι του Bitcoin. Το Dogecoin σημείωσε άνοδο σχεδόν 20% και το Shiba Inu 34% τις τελευταίες 24 ώρες.

«Πρόκειται για μια κατάσταση που θυμίζει ράλι του 2021» δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια του Orbit Markets.

Διαβάστε επίσης:

Ειδική ομάδα για τον έλεγχο και τη φορολόγηση κρυπτονομισμάτων

Sam Bankman-Fried: Ποινή έως 6,5 χρόνια προτείνουν οι δικηγόροι για την απάτη της FTX

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 57.000 δολάρια – Στα 2,2 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς crypto

Keywords
Αναζητήσεις
parti-gia-tous-tavrous-tou-bitcoin--mia-anasa-apo-to-istoriko-ypsilo-tou-2021.htm
Τυχαία Θέματα