Πετρέλαιο: Γύρισμα από τα χαμηλά μήνα και κλείσιμο με άνοδο 0,9% για το WTI

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου ξεπέρασαν τις αρχικές πιέσεις και κατάφεραν να κλείσουν την Πέμπτη με ισχυρή άνοδο, με τις τιμές αναφοράς του WTI και του Brent να κλείνουν στο υψηλότερο επίπεδο για πάνω από μια εβδομάδα.

Πάντως, σε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας οι τιμές κινούνταν με απώλειες,  με το WTI να φτάνει μάλιστα ενδοσυνεδριακά σε χαμηλό μήνα.

Ειδικότερα, το West Texas

Intermediate για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκε κατά 76 σεντς ή 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 83,57 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Ιουνίου πρόσθεσε 99 σεντς, ή 1,1%, στα 89,01 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent και το WTI διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Η αγορά ανέκαμψε καθώς αρκετοί με θέσεις short επιχείρησαν να κλείσουν τις θέσεις τους, ειδικότερα όταν το WTI έφτασε εντός της ημέρας τα 81,99 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν πτώση την Τετάρτη, αφού η έκθεση της EIA την Τετάρτη έδειξε πτώση 6,4 εκατομμυρίων βαρελιών στις εμπορικές προμήθειες αργού των ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια λιγότερο από τα προβλεπόμενα.

Την Πέμπτη η αγορά είδε τα νέα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, η οποία αναπτύχθηκε με μέτριο ετήσιο ρυθμό 1,6% τους πρώτους τρεις μήνες του 2024,  από 3,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Αυτή ήταν η χαμηλότερη τιμή εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Εντός του Μαΐου η κυκλοφορία των 140 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων

Τσακλόγλου: Συνολικά τα επιδόματα για τη στήριξη της νέας εργαζόμενης μητέρας ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ

Μύκονος και Πάρος τα πιο ακριβά νησιά για beach bar στις παραλίες

Keywords
Αναζητήσεις
petrelaio-gyrisma-apo-ta-chamila-mina-kai-kleisimo-me-anodo-09-gia-to-wti.htm
Τυχαία Θέματα