Σε ποιο νέο project στα Νότια προάστια δίνουν έως 3,5 εκατομμύρια για μία πολυτελή κατοικία

Σε τιμές που προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται οι πολυτελείς κατοικίες της ανάπτυξης Apollo Hills των Hines – Henderson Park στη Βούλα, στο οικιστικό συγκρότημα που θα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2026.

Η πώληση των κατοικιών έχει ανατεθεί στη Greece Sotheby’s International Realty και σύμφωνα με το

Σάββα Σαββαΐδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, καταγράφεται ήδη σημαντικός αριθμός προκρατήσεων, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν με την επίσημη έναρξη των πωλήσεων. Οι τιμές των οικιστικών μονάδων ξεκινούν από 2,8 εκατ. και φτάνουν τα 2,99 εκατομμύρια για τις βίλες, από 1,95 έως 3,5 εκατομμύρια πωλείται μία μονοκατοικία (town house), από 1,25 εκατ. έως 1,78 εκατ. ένα διαμέρισμα και τέλος, οι τιμές των ρετιρέ κυμαίνονται μεταξύ 2,55 και 2,62 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της μεσιτικής εταιρείας, οι τιμές ανά τετραγωνικό ξεκινούν από 8.726 ευρώ για μία κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων και πέντε μπάνιων, με spa και πισίνα, ενώ τα 9.767 ευρώ/τ.μ. φτάνει η τιμή για κατοικία 343 τ.μ.. Βίλα με δύο υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και spa διατίθεται προς 10.240 ευρώ ανά τ.μ., ενώ η ακριβότερη βίλα επιφάνειας 203 τ.μ., τριών υπνοδωματίων και τεσσάρων μπάνιων διατίθεται προς 12.900 ευρώ το τετραγωνικό.

Όπως ανέφερε ο Πολ Γομόπουλος, επικεφαλής της Hines Greece, το Apollo Hills τοποθετεί την Αθήνα στον διεθνή χάρτη για τους απαιτητικούς αγοραστές κατοικιών. Το Apollo Hills, η επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ της κοινοπραξίας, σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Porphyrios Associates και οι κατασκευαστικές εργασίες ανακοινώθηκε πως ξεκινούν. Για τη δημιουργία του έργου – 16 χιλιόμετρα νότια του κέντρου της Αθήνας, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του Υμηττού – συνεργάστηκε και το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Diarchon, ενώ το έργο θα πιστοποιηθεί ως πράσινο κατά BREEAM.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Apollo Hills έχει παραχωρήσει περισσότερα από 11.000 τ.μ. για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και πάρκων στην περιοχή και η κοινότητα δημιουργείται με απόλυτο σεβασμό στους υφιστάμενους πολεοδομικούς κανόνες και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Το συγκρότημα διαθέτει ιδιωτικούς κήπους, σύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου, μία εξωτερική πισίνα, μια εξωτερική παιδική χαρά και μία εσωτερική πισίνα, ενώ παρέχονται 24ωρες βοηθητικές υπηρεσίες και υπόγειος χώρος στάθμευσης. Επιπλέον, οι κάτοικοι θα έχουν αποκλειστική συνδρομή μέλους σε beach club.

Το ιστορικό της επένδυσης

Θυμίζουμε πως η αμερικανική επενδυτική και ο ευρωπαϊκός επενδυτικός όμιλος ακινήτων απέκτησαν τα 71 στρέμματα στη Βούλα από το Μουσείο Μπενάκη. Η μεταβίβαση στην κοινοπραξία επιτεύχθηκε με τη δεύτερη προσπάθεια αξιοποίησης του κληροδοτήματος Κόνιαρη στο Μουσείο, αφού είχε προηγηθεί διαγωνισμός μέσω του οποίου η έκταση είχε καταλήξει στον εφοπλιστή Ευγένιο Τίγκα. Εν τέλει, o επιχειρηματίας δεν αξιοποίησε το οικόπεδο και διεκδίκησε προκαταβολή αξίας 30 εκατ. ευρώ, έπειτα από δεκαετή δικαστική διαμάχη.

Στη συνέχεια και μετά την αγορά του οικοπέδου από τις Hines – Henderson Park, η επένδυση της κοινοπραξίας χαρακτηρίστηκε στρατηγική, ωστόσο ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αιτήθηκε να παραμείνει αδόμητο ένα τμήμα του ακινήτου, με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμβιβασμό το καλοκαίρι του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Οι συστάσεις των αναλυτών για Mytilineos, Jumbo, Πειραιώς, Quest Holdings, Σαράντης και ΕΧΑΕ
Μπόνους δόμησης του ΝΟΚ: Έμπειρες δικηγόροι στο real estate σκιαγραφούν το τοπίο εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ
Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Αυτόνομη παρουσία σε ναυτιλία, ξενοδοχεία, καζίνο, real estate, κοινωνική προσφορά
 

Keywords
Αναζητήσεις
se-poio-neo-project-sta-notia-proastia-dinoun-eos-35-ekatommyria-gia-mia-polyteli-katoikia.htm
Τυχαία Θέματα
Νότια,notia