Στα δικαστήρια κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο Ανδρέας Ψυχάρης

Αγωγή κατά του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, κατέθεσε ο πρώην βουλευτής, Ανδρέας Ψυχάρης, μετά από πυρά που αντάλλαξαν μέσω Twitter.

Καλημέρα. Κατέθεσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή προσωπικότητας κατά του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου.

Ανδρέας Ψυχάρης (@APsycharis) June 29, 2021

Οι

δυο τους μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

«Προσέβαλε την προσωπικότητά μου» δήλωσε αρχικά ο κ. Ψυχάρης, προσθέτοντας: «Πολλές φορές στα social γράφονται διάφορα πράγματα. Όταν ένας βουλευτής όμως, ένας που είναι θεσμικός, προσβάλλει έναν πολίτη… Είπε ότι προκάλεσα δολιοφθορά στη ΝΔ. Θα κληθεί το αποδείξει. Επίσης, υπονόησε με τι κίνητρα και σκοπούς κατέβηκα ως βουλευτής. Αυτό με προσβάλλει πάρα πολύ. Και υπονόησε ότι η δημοκρατία δεν είναι ΔΟΛ και ότι εγώ υπαγόρευα στον ΔΟΛ. Αλλά εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον ΔΟΛ».

Όπως είπε, «αυτά θα πάνε στο δικαστήριο, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Φαντάζομαι ότι θα έρθει στο δικαστήριο».

Ερωτηθείς αν είχε προηγηθεί κάποια αντιπαράθεση μεταξύ τους, είπε: «Είχαμε μια αντιπαράθεση, μιλούσε για οπλοκατοχή κι εγώ είμαι κατά της οπλοκατοχής. Δεν θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν όπλα. Μπορείς να έχει μια πολιτική αντιπαράθεση και όποια πολιτική άποψη θες, δικαίωμά σου. Δεν μπορείς να προσβάλλεις κάποιον άλλον».

Η απάντηση του Κ. Μπογδάνου

Άμεση ήταν η απάντηση του Κ. Μπογδάνου μέσα από την εκπομπή.

«Ο κ. Ψυχάρης ενδεχομένως επειδή θέλει ακριβώς να βρει αφορμές, ενδεχομένως για να τον βγάζουν οι εκπομπές με ακροαματικότητα, με μηνύει για 250.000 ευρώ για τη χρήση της ελληνικής λέξεως δολιοφθορά. Θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Προσανατολίζομαι στο να ζητήσω ο ίδιος την άρση της ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι αν όχι εμπαθές είναι τουλάχιστον νομικά έωλο, αν όχι αστείο».

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε: «Εάν ο κ. Ψυχάρης ενοχλείται από τη λέξη δολιοφθορά, θα την αντικαταστήσω τώρα, δημόσια από την εκπομπή σας, με τη λέξη ζημιά. Ότι θέλει να κάνει ζημιά στη ΝΔ. Αντικαθιστώ εκ των υστέρων, ώστε να παύσει η ενόχληση του κυρίου Ψυχάρη με τη λέξη ‘δολιοφθορά’, και δεν του καταλογίζει δολιότητα».

Παράλληλα, ο κ. Μπογδάνος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει κόμπλεξ και δεν είναι «κωλοτούμπας».

Keywords
Τυχαία Θέματα